REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pirmadienį pareiškė, kad Sovietų Sąjungą šlovinančią dainą per koncertą Vilniuje atlikęs Rusijos dainininkas Olegas Gazmanovas kursto nesantaiką ir rodo nepagarbą Lietuvos istorijai. Pranešime spaudai ministerija teigė, kad „stebisi“ dėl koncerte nuskambėjusio kūrinio, ir pabrėžė, kad sovietinė okupacija, sudaužiusi daugybės žmonių likimus, negali būti pateisinama.

„Užsienio reikalų ministerija stebisi dėl gruodžio 29 dieną atlikėjo Olego Gazmanovo koncerte nuskambėjusio kūrinio. Juo sąmoningai kurstoma nesantaika ir rodoma nepagarba Lietuvos istorijai. Tarptautinės teisės pažeidimas, valstybių okupacija ir sulaužyti žmonių likimai negali būti pateisinami jokiais internacionalistiniais lozungais“, – teigia Lietuvos URM.

Per koncertą Vilniuje O.Gazmanovas atliko dainą „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“. Dainoje skamba žodžiai „Ukraina ir Krymas, Baltarusija, Moldova – tai mano šalis! Sachalinas, Kamčatka, Uralo kalnai – tai mano šalis! Krasnodaro kraštas, Sibiras ir Pavolgys, Kazachstanas, Kaukazas, ir Pabaltijys... Aš gimiau Sovietų Sąjungoj, padarytas aš SSSR!"

REKLAMA
REKLAMA

Ši daina gruodžio mėnesį skambėjo ir Kremliaus Didžiuosiuose rūmuose, minint Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmetį. Tokį elgesį pasmerkė Lietuvos ir Latvijos pareigūnai.

REKLAMA

Sovietų Sąjungai 1940 metais okupavus Lietuvą, okupantai nužudė tūkstančius žmonių, 1941-ųjų birželį daugiau nei 17 tūkst. gyventojų ištremti iš šalies.

Antrosios sovietinės okupacijos metu, valdant diktatoriui Josifui Stalinui, iki 1952 metų į lagerius ir tremtį buvo išvežta 275 tūkst., gyvybės taip pat neteko daugiau nei 20 tūkst. prieš sovietų okupaciją kovojusių Lietuvos partizanų ir jų rėmėjų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų