REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam prokurorui I. V., dirbusiam Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje. Generalinis prokuroras Darius Valys 2012 metų spalio mėnesį I. V. atleido iš pareigų už prokuroro vardo pažeminimą, o ikiteisminis tyrimas, siekiant objektyvumo ir nešališkumo, buvo pavestas atlikti STT Šiaulių valdybai.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimu metu nustatyta, kad I. V. neatliko savo pareigų, t. y. organizuodamas ikiteisminio tyrimo įstaigose atliekamus ikiteisminius tyrimus ir juos kontroliuodamas 119-oje ikiteisminių tyrimų laiku nepriėmė reikalingų procesinių sprendimų. Kai kuriuos ikiteisminius tyrimus prokuroras nutraukė neatlikęs būtinų proceso veiksmų, pažeisdamas įstatymo nustatytus terminus, jų neatnaujinęs, kitus – vilkino, nevykdė ikiteisminio tyrimo atlikimo prokuroro kontrolės, nepriėmė galutinių sprendimų. Tokiais veiksmais I. V. šiurkščiai pažeidė duotą prokuroro priesaiką, sumenkino prokuratūros, kaip teisėtumą ir teisingumą užtikrinančios teisėsaugos institucijos, autoritetą visuomenėje.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kaltinamąjį aktą kartu su bylos medžiaga perdavė Klaipėdos apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų