REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Artėjant Naujųjų metų išvakarėms daugelis Dakaro ralio lenktynininkų iš viso pasaulio pakuoja lagaminus ir ruošiasi skristi į Argentiną, kur sausio 4 dieną išsirikiuos ant Dakaro starto pakylos bei dvi savaites kovos dėl nugalėtojų vardo.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš skrydį į Buenos Aires mintimis pasidalino ir “Žalvaris - Dakar” komandos lenktynininkas Antanas Juknevičius su šturmanu Vytautu Obolevičiumi.

REKLAMA

Anot A. Juknevičiaus, pirmoji užduotis bus paimti automobilį iš uosto, kruopščiai patikrinti jo būklę, mat per 3 savaites vandenyne galėjo “užpulti” rudys. Tuomet laukia nemažai veiklos tvarkant dokumentus administracinėje komisijoje ir sausio 3 d. laukia technikinė komisija, kuri duos leidimą startuoti “Toyota FJ Cruiser” automobiliu. Paklaustas apie tenkinančia vietą, Antanas nebuvo linkęs prognozuoti rezultato ir pirmiausia linkėjo pasiekti finišą bei vylėsi, kad fortūna lydės “Žalvaris - Dakar “ komandą šiame išbandyme ir juokaudamas įvardino vieną privalumą prieš kitus lenktynininkus - bendras ekipažo svoris tik 135 kg (70 kg vairuotojas ir 65 šturmanas).

REKLAMA
REKLAMA

Vytautui Obolevičiui tai bus 9-asis Dakar’as, tačiau pirmasis šturmano kėdėje. Prieš tai jis 8 Dakarus buvo atsakingas už lenktynių lyderių automobilių techninę priežiūrą. Paklaustas apie pojūčius, Vytas atviravo, kad tikrai jaudinasi ir su nekantrumu laukia pirmųjų dienų, kurių metu pajaus tikrąjį šturmano darbo skonį bet tuo pačiu buvo tikras, kad Antanas pasidalins savo gausia šturmano patirtimi ir žadėjo padaryti viską, kad pasiekti finišą kuo aukštesnėje pozicijoje.

Pirmieji Dakaro ralio greičio ruožai laukia jau sausio 5 dieną Argentinoje, o finišo liniją dalyviai kirs po daugiau nei 8 tūkst kilometrų, sausio 18 dieną, Čilėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų