REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šventė netaps tragedija, jei bus laikomasi kelių paprastų taisyklių.

 Šventė netaps tragedija, jei bus laikomasi kelių paprastų taisyklių.

REKLAMA

„Fejerverkus pirkite tik iš legalių prekiautojų. Paprašyti jie turi parodyti leidimą prekiauti. Įsitikinkite, ar ant pakuotės yra naudojimo instrukcija, galiojimo laikas, gamintojo arba tiekėjo pavadinimas ir adresas, – patarė fejerverkais prekiaujantis Simonas Poškus, – ir viską darykite taip, kaip parašyta gaminio instrukcijoje. Ją skaitykite įdėmiai ir iki galo.“

REKLAMA
REKLAMA

Laikykite fejerverkus toliau nuo vaikų. Vaikai stebėti fejerverką turėtų tik prižiūrimi suaugusiųjų, nes jie nukenčia dažniausiai. Gyvūnus geriau palikite namuose.

REKLAMA

Žiūrovai fejerverkus turėtų stebėti saugiu atstumu nuo paleidimo vietos. Jis nurodytas ant pakuotės. Leiskite fejerverką tik lauke ir ne arčiau kaip už 100 metrų nuo pastatų. Uždegti jį geriau bengališka ugnele, nes nereikės prie fejerverko arti prieiti. Didelį fejerverką apkraukite plytomis, akmenimis, žeme arba sniegu, kad jis neapvirstų ir salvės nepradėtų lėkti į žmones. Jei negalite rasti fejerverko dagties, nenaudokite jo. Niekada jo neardykite. Jei fejerverkas nesuveikė, palaukite 10 minučių ir įmeskite jį į vandenį, mat kartais dagtis gali smilkti. Panaudotą fejerverką taip pat reikėtų pamerkti į vandenį. Bet niekada nedėkite jo į stiklinį ar metalinį indą, nes tokio indo skeveldros gali sužeisti. Būtų pravartu, jei leisdami fejerverkus, netoliese turėtumėte vandens ar gesintuvą.

Nesinešiokite fejerverkų kišenėse, nes kartais jie gali sprogti nuo smūgio, trynimo arba įkaitimo. Nenaudokite fejerverkų, kurių galiojimo laikas pasibaigė. Baigę leisti fejerverkus, sutvarkykite jų leidimo vietą. Nepalikite šiukšlių, nes fejerverkų likučiai gali būti pavojingi mažiems vaikams ir gyvūnams. O grįžę namo būtinai nusiplaukite rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų