REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G. Drukteinis: laimę suteikia ne pinigai, o gera idėja

 Elgesio tyrinėtojas Giedrius Drukteinis nurodė, kad žmogui laimę suteikia ne pinigai, o gera idėja.

 Elgesio tyrinėtojas Giedrius Drukteinis nurodė, kad žmogui laimę suteikia ne pinigai, o gera idėja.

REKLAMA

„Ne pinigai daro žmogų laimingą, o mylimas darbas, šeima ir, kas svarbiausia, idėja. Tas idėjos realizavimas, emocinis polėkis, noras susivokti, kad aš galiu kažką pradžiuginti, išspręsti problemą... Pinigai, be abejo, yra svarbu. Vyrams verslininkams tai yra didelis vyriškumo įrodymas, nes, kaip sakydavo XIX amžiuje džentelmenai: „Esi vyras? Įrodyk – uždirbk pinigų“, – Žinių radijo laidoje „Prie pietų stalo“ penktadienį sakė G. Drukteinis.

Pasak jo, žmogaus laimei didžiulę įtaką turi tai, kaip žmogus suvokia savo indėlį į pasaulio gražinimą. „Komfortos zonos pagrindinį komponentą sudaro tai, kai tu staiga sakai: aš šitą pasaulį padarysiu šiek tiek gražesnį ir geresnį, negu jį radau. (...) Mūsų visų misija yra palikti šį pasaulį kur kas gražesnį, negu jį radome“, – kalbėjo G. Drukteinis.

Elgesio normų tyrinėtojas nurodė, kad geriausiai gražinti pasaulį sekasi privačiam verslui. „Visas žmonijos problemas išsprendžia ne valstybinės įstaigos, ne vyriausybės ir ne biurokratai, o privatus verslas ir privati iniciatyva – Henriai Fordai, Waltai Disnėjai, žaislų kūrėjai...“ – kalbėjo G. Drukteinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų