REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kauno Rotušėje surengtas tradicinis Kalėdinis labdaros vakaras, per kurį surinktos lėšos bus išdalytos gabiems neįgaliems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Gabiems neįgaliems vaikams bus išdalyta daugiau kaip 130 tūkstančių litų, kuriuos Kalėdiniame labdaros vakare aukojo miesto verslininkai, menininkai, politikai. Pasak sveikatos ir integracijos klubo „Sauliukas“ vadovės, daugelis judėjimo negalią turinčių vaikų kuria, aktyviai sportuoja, tačiau mažiesiems ligoniukams reikia priemonių svajonėms įgyvendinti – kompiuterio eilėraščiams rašyti ar įtvarų, kad su bendramoksliais galėtų lipti mokyklos laiptais.

REKLAMA

„Kai vaikai turi negalią, kad būtų lygūs su kitais, jiems reikia kažkokių pagalbinių priemonių, o tos priemonės yra be galo brangios ir daug kas Lietuvoje negaminama. Jeigu galima jiems tai suteikti, tai vaikai gyvena pilnavertį gyvenimą“, – tvirtina sveikatos ir integracijos klubo „Sauliukas“ direktorė Dalia Šatinskienė.

Tradiciškai Kalėdiniame labdaros vakare surengtame aukcione pirkti menininkų kūriniai, simboliškai parduotas ir miesto Rotušės laikrodis. Dvidešimt ketvirtus metus rengiamo vakaro organizatoriai sako, kad rasti rėmėjų nelengva, tačiau pastaraisiais metus jų vis daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalėdų metas yra tarsi šeimos šventė, gerumo šventė ir toje šventėje reikia neužmiršti vargstančių. Tokia idėja labai priimtina visiems ir mes pirmieji respublikoje ją pradėjome“, – pasakoja vienas Kalėdinio labdaros vakaro organizatorių Kęstutis Ignatavičius.

Per Kalėdinius labdaros vakarus surinktos lėšos skiriamos likimo nuskriaustiems, sunkiai sergantiems, socialiai remtiniems kauniečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų