REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės, kurie dažnai jaučia stresą jau seniai žino, kad kąsnelis šokolado gali smarkiai pakelti nuotaiką ir padėti maloniai atsipalaiduoti. Tačiau dabar ir mokslininkai oficialiai patvirtino, jog tamsaus šokolado plytelė per dieną, dviejų dienų laikotarpyje, padės visiškai atsikratyti streso.

REKLAMA
REKLAMA

Olandų ir šveicarų mokslininkų teigimu, reguliarus šokolado vartojimas padeda perdirbti žmogaus organizme esančias chemines medžiagas.

REKLAMA

Tamsus šokoladas – geriausias būdas kovoti su stresu, dėl to, jog jame gausu antioksidantų ir kitų sveikatos „gerintojų“, pavyzdžiui, flavonoidai. Kartu jie sumažina susirgimų širdies ligomis riziką ir mažina kraujospūdį.

Žmonės, kurie turi per daug streso hormonų, tokių kaip kortizolis, taip pat turi per mažai ir kitų svarbių medžiagų, padedančių pačiam organizmui kovoti su stresu. Ir būtent juodas šokoladas subalansuoja tų medžiagų kiekį organizme.

Tyrimai rodo, jog kiekvieną dieną vartojant po 40 gramų juodojo šokolado dviejų savaičių bėgyje gali pagerinti medžiagų apykaitą“, - teigia tyrėjas Nestle Sunil Kočchar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų