REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013-ieji Lietuvos sportininkams buvo itin dosnūs – laimėti ne tik pasaulio ir Europos čempionų titulai, tačiau ir pasiekti planetos rekordai. Balsas.lt siūlo pažvelgti į įspūdingiausias mūsų šalies sportininkų pergales 2013 metais.

2013-ieji Lietuvos sportininkams buvo itin dosnūs – laimėti ne tik pasaulio ir Europos čempionų titulai, tačiau ir pasiekti planetos rekordai. Balsas.lt siūlo pažvelgti į įspūdingiausias mūsų šalies sportininkų pergales 2013 metais.

REKLAMA

Rūtos Meilutytės triumfas pasaulio ir Europos čempionatuose

Auksine mergaite vadinamai R. Meilutytei šie metai buvo itin dosnūs – ji tapo ne tik pasaulio ir Europos čempione, bet ir planetos rekordininke. Nors daugelis ekspertų po Londono olimpinių žaidynių kalbėjo, kad tai tik vienetinis lietuvės blykstelėjimas, tačiau lietuvaitė įrodė, kad tvirtai sėdi pasaulio plaukimo olimpe.

16-metė pasaulio čempionato 100 metrų krūtine rungties pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 04,35 sek. ir pagerino ketverių metų senumo amerikietės Jessicos Hardy pasaulio rekordą. Tame pačiame čempionate R. Meilutytė taip pat pagerino 50 metrų krūtine rungties rekordą – 29,48 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos irkluotojai ir kanojininkai – pasaulio, Europos ir universiados čempionai

Neseniai pradėjusios kartu sportuoti Lietuvos irkluotojos Donata Vištartaitė ir Monika Valčiukaitė nustebino visą pasaulį – jos tapo ne tik Europos ir universiados, tačiau ir planetos čempionėmis. Jos taip pat pripažintos ir geriausia Lietuvos komanda.

REKLAMA

Pasaulio vicečempionais šiais metais taip pat tapo Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris. Londono olimpiados vicečempionas kanojininkas Jevgenijus Šuklinas po trejų metų susigrąžino Europos čempiono titulą 200 metrų sprinto lenktynėse.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė – Europos vicečempionai

Ne tik prieš išvykstant į Slovėniją, į Europos krepšinio čempionatą, tačiau ir jo metu, mūsų šalies vyrų rinktine mažai, kas tikėjo. Tačiau stiprus tik tas, kuris po nesėkmių atsistoja – po sunkaus ir varginančio pirmo etapo lietuviai nesustojo ir pergalingai keliavę iki pat finalo, suklupo tik finale – prieš Tony Parkerio vedamą Prancūzijos rinktinę. Sidabro medaliais pasidabinusi rinktinė taip pat iškovojo ir kelialapį į pasaulio čempionatą, kuris kitų metų rugsėjo mėnesį vyks Ispanijoje. O ten prasidės nauja istorija...

REKLAMA
REKLAMA

Jaunieji krepšininkai – pasaulio elite

Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų krepšinio rinktinė pergalingai keliavusi pasaulio čempionato metu suklupo tik pusfinalyje. Tačiau mūsų šalies vaikinai nepalūžo ir pasidabino planetos pirmenybių bronzos medaliais.

„Žuvėdra“ ir toliau skrenda

Romaldas Idzelevičius ir jo žmonos Skaistės vedama garsusis šokių ansamblis "Žuvėdra" ir toliau tvirtai sėdi pasaulio elite. Gegužės 18 dieną Vilniuje vykusiame Europos Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionate iškovojo aukso medalius. 

Edita Daniūtė grįžo su trenksmu

Po metų pertraukos į didįjį sportą grįžusi ir į Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygą perėjusi bei Lietuvos garbę ėmusi ginti Edita Daniūtė su šokių partneriu italu Mirco Gozzoli šluoja visus varžovus nuo kelio. Pavasarį iškovojo aukso medalius pasaulio pirmenybėse, o lapkričio pradžioje Vokietijoje laimėjo Europos čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Edita Daniūtė ir Mirco Gozzoli (nuotr. worlddancesport.org) 

Karatistai – ir vėl geriausi pasaulyje

Balandį Vilniuje surengtame pasaulio kiokušin karatė čempionate Lietuvos kovotojai ir vėl įrodė, kad yra geriausi pasaulyje, iškovoję du aukso, vieną sidabro ir penkis bronzos medalius. Pasaulio čempionais tapo Margarita Čiuplytė, kuri po čempionato paskelbė apie karjeros pabaigą ir Orestas Procas.

Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis – geriausi pasaulio penkiakovininkai

Olimpinių žaidynių čempionė L. Asadauskaitė dar kartą patvirtino, kad ji šiuo metu geriausia planetos penkiakovininkė. J. Kinderis gerokai visus nustebino, Londono olimpiadoje likęs aštuntas pasekė L. Asadauskaitės pėdomis ir po kelių valandų Taivane taip pat iškovojo planetos pirmenybių aukso medalį. Ką jau kalbėti apie tai, kad abu lietuviai komandinėje rungtyje taip pat tapo čempionais.

REKLAMA

Gruodžio 20 dieną paaiškėjo, kad abu Lietuvos atstovai pagal pasaulio reitingą yra geriausi planetos penkiakovininkai. 

Simas Juodviršis – pasaulio kartingų čempionas

Simas Juodviršis – pirmasis lietuvis, tapęs Europos kartingo čempionu KZ2 klasėje. „Rotax Max Challenge Grand Finals“ varžybose lietuvis po ilgos kovos lipo ant didžiausių pasaulyje kartingo varžybų DD2 klasės nugalėtojų podiumo.  

Diana Lobačevskė perrašė istoriją

Hamburgo maratone pavasarį triumafavusi Diana Lobačevskė ir pasaulio čempionate įrodė, kad taikosi į aukščiausias vietas. Lietuvė planetos pirmenybėse Maskvoje perrašė Lietuvos istoriją ir užėmė rekordinę – 12 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų