REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos institucijos leido pastatyti naują rusų ortodoksų bažnyčią netoli Eiffelio (Eifelio) bokšto Paryžiuje pagal projektą, kuris buvo blokuojamas nuo 2010 metų, trečiadienį pranešė Rusijos ambasada.

REKLAMA
REKLAMA

Šis planas buvo parengtas 2007 metais, kai tuometis Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas, velionis Aleksejus II, aplankė Prancūziją ir sakė, kad jo bendruomenė norėtų didesnių maldos namų Paryžiuje.

REKLAMA

Rusija 2010 metais nupirko itin brangų žemės sklypą netoli Eiffelio bokšto, kai Prancūzijos valstybinis meteorologijos biuras pardavė savo būstinę Senos kairiajame krante.

Tačiau planai pastatyti cerkvę su penkiais paauksuotais kupolais, apgaubtą skraistę primenančia konstrukcija, sulaukė pasipriešinimo iš socialisto mero Betrand’o Delanoe (Bertrano Delanoė), kuris tą projektą vadino „vidutiniška, paskubomis sukurta architektūra“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau naujasis planas sulaukė valdžios pritarimo, sakė vienas Rusijos diplomatas Paryžiuje.

Paryžiuje yra kelios rusų ortodoksų šventovės, tačiau tik viena iš jų – Trijų Bažnyčios Mokytojų katedra – yra pavaldi Maskvos patriarchatui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų