REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Deividas Jursevičius, LRT radijo laida „60 minučių“, LRT.lt

Anot Romos Katalikų Bažnyčios angelų ir demonų eksperto monsinjoro Renzo Lavatori, angelai neturi sparnų ir visai neatrodo kaip putlūs kerubinai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip jis vaizdžiai sakė, jie primena saulės šviesą, kuri krinta pro krištolinę vazą. Todėl, šio angelologo teigimu, žmonės angelų negali matyti, bet gali juos jausti“, – pasakoja LRT bendradarbė Italijoje Daiva Lapėnaitė.

REKLAMA

– Daiva, kaip dabar atrodo angelai? Ką apie juos sako mokslininkai?

– Pasirodo, dabar angelai yra visai ne tokie, kokius mes juos įsivaizduojame. Bent jau taip teigia vienu žymiausių, iškiliausių Romos Katalikų Bažnyčios angelų ir demonų ekspertų laikomas italų monsinjoras R. Lavatori. Jis teigia, kad angelai egzistuoja, tačiau jie yra visiškai kitokie nei mes juos įsivaizduojame. Jo teigimu, angelai neturi sparnų ir visai neatrodo kaip putlūs kerubinai, bet yra panašūs į šviesos pluoštus. Kaip jis vaizdžiai sakė, jie primena saulės šviesą, kuri krinta pro krištolinę vazą. Todėl, pasak šio angelologo, žmonės angelų negali matyti, tačiau gali juos jausti.

REKLAMA
REKLAMA

Šis angelologas taip pat sakė, kad angelai grįžo į madą. Ir nors jis nelabai džiaugiasi paplitusiu jų vaizdavimu, vis tik pabrėžia – labai gerai, kad žmonės yra susidomėję angelais. Jo teigimu, angelai dabar ypač reikalingi, nes visuomenėje didėjantis materializmas, egoizmas, sekuliarizmas paliko atviras duris velniui.

– Minėjai, kad tėvas R. Lavatori sakė, jog angelų nematai, o juos jauti. Ar jis prisipažino turėjęs tokių potyrių?

– Ne, monsinjoras R. Lavatori apie savo susitikimus su angelais arba jų jautimą, savo asmeninę patirtį žurnalistams nieko neatskleidė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Iš kur tuomet jis žino, kad angelą gali labiau jausti, o ne matyti? Ar tai yra kaip nors moksliškai pagrįsta? Iš kur atsiranda tas šviesos ruožas pro krištolinę vazą?

– Kaip ir daugumos religijos teiginių, moksliškai įrodyti angelų buvimo turbūt neįmanoma. Bet šie monsinjoro R. Lavatori teiginiai patvirtina Vatikano mokymą apie angelus.

Vatikanas teigia, kad angelai yra Dievo sutvertos dvasinės, kūno neturinčios nemirtingos būtybės, kurių pagrindinė užduotis yra garbinti Dievą ir padėti vykdyti jo valią, taip pat rūpintis žmonijos gerove. Anot Vatikano, kiekvienas žmogus nuo pat gimimo turi jam skirtą angelą sargą, kuris jį lydi ir saugo visą gyvenimą, jo buvimo žmogus nemato, bet jį jaučia. Taigi monsinjoro R. Lavatori teiginiai sutampa su Vatikano teiginiais apie angelus, kurių moksliškai įrodyti turbūt neįmanoma.

REKLAMA

– Tai čia daugiau tikėjimo reikalas – tiki arba netiki?

– Taip.

– Visa ši naujausia informacija apie angelus yra sudėta į knygą, kuri buvo pristatyta. Bet išleista labai nedaug jos egzempliorių, tiesa?

– Praėjusią savaitę Romoje, Vatikanui priklausančiuose kanceliarijos rūmuose, buvo pristatyta unikali, precedentų pasaulyje neturinti knyga, pavadinimu „Dievo angelas“. Šioje Romoje veikiančio Istorinio archyvo fondo išleistoje knygoje pirmą kartą pasaulyje išsamiai pasakojama angelų istorija, nuo pat pirmųjų jų paminėjimų senosiose civilizacijose, mitologijose, religijose iki krikščionybės ir islamo. Angelų istorija nuosekliai pasakojama įvairiose plotmėse: religinėje, istorinėje, kultūrinėje, meninėje, filosofinėje. Ir ji pasakojama iki pat angelų mūsų dienomis – angelų kine, pasakose, poezijoje, muzikoje.

REKLAMA

Ši knyga yra unikali ne tik tuo, kad pirmąkart pasakoja išsamią angelų istoriją, bet ir tuo, kad yra tikras meno kūrinys. Jos išleista tik 248 egzemplioriai, ji išspausdinta ant rankomis pagaminto labai brangaus popieriaus. Joje yra rankomis pieštos iliustracijos, kurios netgi praturtintos aukso elementais. Visa tai įrišta į rankomis pagamintus baltos odos viršelius, kuriuos puošia sidabrinė iliustracija. Tai tikrai meno kūrinys, kuriuo galės pasinaudoti kiekvienas norintis, nes knygą išleidęs fondas skirs kelis egzempliorius Italijos viešosioms bibliotekoms, kuriose, gavus specialų leidimą, bus galima paliesti ir pavartyti šį meno kūrinį.

– Bet Vilniaus turbūt ši knyga nepasieks, nėra didelės tikimybės?

– Na, nežinau, šito jau ne manęs reikėtų paklausti...

– Daiva, galbūt ją mums parveši?

– Galbūt gausiu dovanų, kas ten žino. Kalėdos – stebuklų metas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų