REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt

„Dabar Kalėdoms įtaką yra padariusi komercija, jau lapkričio mėnesį pradeda kalėdine atributika žėrėti vitrinos, o prekybos centrai vilioja kalėdinėmis nuolaidomis. Vaikystėje nieko panašaus nebuvo. Bet lig šiol prisimenu kažkokią ypatingą Kalėdų nuotaiką iš savo vaikystės“, – mintimis su naujienų portalu LRT.lt dalinasi Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip, Jūsų manymu, turi atrodyti tikra šventė? Kas yra svarbiausi šventės atributai?

Tikra šventė yra tada, kai jauti ją savo širdyje. Ir svarbiausia – ne tai, kur ir kaip švenčiama, kokios vaišės yra ant stalo, kokios dovanos dovanojamos. Man geriausia šventė, kai šalia yra mylimiausi žmonės – mano šeima. Nieko nėra svarbiau už žmones, su kuriais sieja ypatingas ryšys. Branginame laiką, kurį galime praleisti kartu. Buvimas kartu teikia didžiausią džiaugsmą, sukuria šventinę nuotaiką ir yra pati didžiausia dovana.

REKLAMA

Kaip sutinkate Kalėdas? Kokių turite Kalėdų, Kūčių tradicijų?

Mes esame šeimos žmonės ir, kaip minėjau, pačios geriausios šventės yra tos, kurias galime sutikti kartu. O Kalėdos – pati gražiausia metų šventė, jos apskritai neįsivaizduoju be šeimos. Sėsdami prie Kūčių stalo, švęsdami Kalėdas laikomės lietuviškų tradicijų, kažkokių ypatingų savo šeimos papročių neturime. Namus visada puošia Kalėdų eglutė ar eglės šaka – net dabar, kai su žmona gyvename dviese. Prie šventinio stalo sėsime su dukros Indrės šeima, o namai šiemet bus pilni vaikiško krykštavimo – mūsų anūkei Kamilei per Kalėdas jau bus vieneri metukai ir devyni mėnesiai. Kiek žinau, Kalėdų senelis jau ruošia mūsų Kamilei kalėdines dovanas. Įsivaizduoju, kiek džiaugsmo ir gerų emocijų bus mums visiems.

REKLAMA
REKLAMA

Ką labiausiai prisimenate iš savo vaikystės Kalėdų? Kokia dovana, žmonės ar šventinė atmosfera į atmintį yra labiausiai įsirėžusi?

Augau katalikiškoje šeimoje. Kalėdos mums buvo didelė šventė, turbūt pati svarbiausia. O Kalėdų išvakarėse susėsdavome prie balta staltiese dengto Kūčių stalo. Stalas būdavo kuklus, bet dar ir dabar prisimenu, kaip vaikas būdamas skaičiuodavau patiekalus ant Kūčių stalo – kad tik nebūtų mažiau kaip dvylika. Kūčių dieną puošdavome tikrą eglutę, ji mums, vaikams, teikdavo tiek džiaugsmo. Kalėdinių dovanų po eglute nerasdavome, bet saldainių – visada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar Kalėdoms įtaką yra padariusi komercija, jau lapkričio mėnesį pradeda kalėdine atributika žėrėti vitrinos, o prekybos centrai vilioja kalėdinėmis nuolaidomis. Vaikystėje nieko panašaus nebuvo. Bet lig šiol prisimenu kažkokią ypatingą Kalėdų nuotaiką iš savo vaikystės, kažkokį su niekuo nepalyginamą Kalėdų ryto jausmą... Dar prisimenu, kad Kalėdos būdavo šaltos ir baltos, per gurgždantį sniegą su vaikystės draugais bėgdavome vieni pas kitus pasižiūrėti papuoštų eglučių.

Kaip palinkėtumėte visiems sutikti Kalėdas? Ir ko galėtumėte palinkėti visiems pasitinkant Naujuosius?

Visiems Lietuvos žmonėms linkiu sutikti Kalėdas ramiai ir jaukiai, su mylimais žmonėmis. Artėjančių švenčių proga visiems linkiu sveikatos, dvasios stiprybės, vilties. Būkime laimingi, mylintys ir mylimi, visada turėkime išsipildančių svajonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų