REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičiaus dėl partijos bičiulio Broniaus Bradausko pasisakymo, jog žydų tautybės žmones gelbėjusiems lietuviams valstybines pensijas turėtų mokėti Izraelis, kreipėsi į partijos Etikos ir Procedūrų komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdemokratai pabrėžia, kad tiek gelbėjusieji, tiek gelbėjamieji buvo Lietuvos piliečiai, tad negalime kalbėti apie Holokaustą lyg tai būtų kitos valstybės problema“, – rašoma partijos išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA

Prašymą įvertinti socialdemokratų frakcijos Seime nario B. Bradausko pasisakymus komisija nagrinės 2014 m. sausio 9 d.

„Lietuva nuo seno garsėjo kaip daugiatautė tolerantiška valstybė. Socialdemokratai pasisako už visų piliečių lygias teises ir atsakomybes prieš įstatymą. Bet kokios antisemitizmo apraiškos yra visuomenę skaldantis ir netoleruotinas veiksnys“, – rašoma pranešime.

Holokausto metu buvo nužudyta maždaug 195 tūkst. iš maždaug 210 tūkst. Lietuvos žydų. Prie to prisidėjo ir dalis naciams talkinusių lietuvių, tačiau dalis padėjo jiems išvengti persekiojimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nematau, kodėl Lietuvos valstybė turi mokėti. Būtų labai logiška, jeigu mes kreiptumėmės į Izraelį, ir Izraelis galėtų mokėti. Bet ne, žydai nenori mokėti ir tik žiūri, ką paimti iš Lietuvos“, – naujienų agentūrai BNS sakė B. Bradauskas.

Taip jis atsakė į klausimą, kodėl jo vadovaujamas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas nepritarė, kad laisvės kovų dalyvio statusas ir valstybinės pensijos būtų suteiktos apie pusantro šimto likusių gyvų žmonių, kurie Antrojo pasaulinio karo metais rizikavo savo gyvybe gelbėdami nacių persekiojamus žydus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų