REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ne vienas vairuotojas pirmadienio rytą džiaugėsi, kad jam pavyko išvengti prieššventinės dienos kamščių, mat dėl laukiančio ilgo švenčių maratono, miestas ištuštėjo anksčiau, vis tik vakarop spūsčių prekybos centruos neišvengta.

Tuo, kad prekybos centruose tvyro šventinis chaosas, piktinosi ir Balsas.lt skaitytojas Vaidas. Jo teigimu, po darbo valandų rimtu iššūkiu tapo vien bandymas rasti vietą prie vieno prekybos centro Šiaurės miestelyje.

„Teko sukti net kelis ratus, kol radau, kur pastatyti automobilį, o ką jau kalbėti situaciją parduotuvėje. Prekių lentynose tvyro netvarką, žmonės grūdasi prie kasų, nutįsusios eilės. Parduotuvėje vietoj planuotų dvidešimties minučių, užgaišau vos ne trigubai tiek. Akivaizdu, kad personalas nespėja suktis“, - laiške rašė skaitytojas ir pridūrė, kad ne ką geresnė situacija buvo ir kituose tame pat rajone aplankytuose prekybos centruose.

„Kai kurių prekių, ypač tų, kurioms taikoma nuolaida, apskritai nesitikėkite surasti“, - situaciją komentavo Vaidas.

Pasak jo, sunku įsivaizduoti, kokia situacija didžiuosiuose prekybos centruose bus rytoj rytą: „Manau, kad rytoj bus nemažai žmonių, kurie susiruoš didžiajam apsipirkimui, tad pats tikrai nekelsiu kojos iš namų“, - teigė Vaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos centrai dirbs trumpiau

Balsas.lt primena, kad per šių metų Kalėdas ir Naujuosius metus nedirbs tik dalis didžiųjų parduotuvių, kitos pirkėjų lauks sutrumpintu darbo laiku. „Maxima“ parduotuvių tinklas Kūčių dieną dirbs iki 19 val., o pirmąją Kalėdų dieną – nuo 10 iki 20 val. Antrąją Kalėdų dieną parduotuvės dirbs kaip įprastai. Naujųjų metų išvakarėse dauguma parduotuvių dirbs iki 22 val., o sausio 1-ąją – nuo 10 iki 22 val.

REKLAMA

Dauguma tinklo „Norfa“ parduotuvių gruodžio 25 d. ir sausio 1 d. nedirbs. Kitos pirmą Kalėdų dieną ir Sausio pirmąją dirbs sutrumpintu darbo laiku. Per Kūčias visos parduotuvės dirbs 2 val., o gruodžio 31 d. – 1 val. trumpiau nei įprastai. Prekybos centrai „Iki“ visomis švenčių dienomis dirbs trumpiau nei įprastai: per Kūčias – nuo 8-20 val., pirmąją Kalėdų dieną – 10-20 val., antrąją Kalėdų dieną – 9-22 val., sausio 31 d. – 8-21 val., Sausio 1-ąją – 12-20 val.

Prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės Kūčių dieną dirbs trumpiau nei įprastai – 8-20 val., Kalėdų pirmąją dieną – 10-20 val., antrą Kalėdų dieną dirbs nuo 9 val. Naujųjų išvakarėse parduotuvės dirbs iki 22 val. sausio pirmąją – nuo 10 iki 20 val.

„Akropoliai" Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose pirmąją Kalėdų dieną nedirbs, išskyrus „Maximą“, kuri dirbs 10-20 val. Pirmąją Naujų metų dieną čia nedirbs parduotuvės, bankai bei „Ermitažas“, o restoranai, kino teatras, boulingas ir ledo aikštelė bus atidaryti nuo 12 iki 22 val., „Maxima“ – nuo 10 iki 22 val. Kūčių dieną ir paskutinę metų dieną „Akropolių“ parduotuvės ir restoranai dirbs atitinkamai iki 19 val. ir 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų