REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytautas Kleinauskas

Vytautas Kleinauskas

REKLAMA

Žiemos šventės dažnam piliečiui asocijuojasi su dovanomis, papuošta eglute ar artimųjų lankymu. Vežėjams per šias šventes tenka prisiminti ir dar vieną „atributą“ – didžiules eiles pasienyje. Šie metai ne išimtis. Žvilgtelėjus į jas, galima drąsiai teigti – šventės atėjo. Tolimųjų reisų vairuotojus galime tik užjausti – dalis jų šventes sutiks pasienyje.

REKLAMA
REKLAMA

 

Norinčių įvažiuoti į Muitų sąjunga vilkikų išties nemažai, tačiau valstybinės institucijos kol kas negali sėkmingai susitvarkyti su padidėjusiais transporto srautais. Dauguma sienos perėjimo punktų yra užsikišę. Čia vairuotojams tenka laukti daugiau nei po parą laiko. Sena infrastruktūra neleidžia susitvarkyti su šventinio sezono metu didėjančiu sunkvežimių srautu.

REKLAMA

 

Pagal oficialius pasienio kontrolės punktų direkcijos prie susisiekimo ministerijos duomenis, šiuo metu Lietuvoje įvažiavimo į Baltarusiją laukia daugiau nei tūkstantis sunkvežimių. Sudėtingiausia situacija yra Medininkų pasienio poste. Čia eilėje, kuri nusidriekusi virš 10 km., stovi apie 500 sunkvežimių. Prognozuojamas minimalus laukimo laikas – dvi paros.

Lavoriškių poste situacija ne ką geresnė. Jei sustosite eilės gale, tuomet Jums teks laukti apie 30 valandų. Čia susikaupę apie 350 sunkvežimių. Šalčininkų pasienio poste teks praleisti panašų laiką ,kol pavyks kirsti sieną. Eilėse laukia apie 300 sunkiasvorių transporto priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Geresnė situacija tik ne taip smarkiai apkrautame ir nuo pagrindinių kelių į rytus nutolusiame Raigardo poste. Eilėje laukia 40 vilkikų, o sieną kirsti įmanoma per 5 val.

 

Latvija – Rusija

 

Įvažiavimo iš Latvijos į Rusiją laukia apie 600 vilkikų. Burački – Terechovo poste ryte eilėje stovi apie 420 vilkikų, o Grebnevo – Ubylinka poste – 190. Abiejuose postuose prognozuojama, kad eilėse teks laukti apie parą.

 

Tokie yra oficialūs Lietuvos ir Latvijos pasienio postus administruojančių institucijų pateikti duomenys, tačiau praktika rodo, kad dažniausiai šios eilės būna ilgesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų