REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalifornijos valstijoje bus priimtas įstatymas, kuriuo siekiama smarkiai sumažinti mobiliųjų telefonų vagysčių skaičių. Valstijos valdžia teigia, kad jau nuo 2014 m. pradžios visi valstijos teritorijoje parduodami mobilieji telefonai privalės turėti specialią programinę įrangą, kurie leis nuotoliniu būdu užblokuoti pavogtus arba prarastus mobiliuosius įrenginius.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertų teigimu, vargu ar gamintojai ryšis gaminti telefonus vienai JAV valstijai, tačiau jei įstatymas iš tikrųjų įsigalios, tai gali priversti ir kitas valstijas priimti analogiškus įstatymus. Galiausiai panaši funkcija turėtų tapti standartu mobiliuosiuose telefonuose nepriklausomai nuo vietos valdžios iniciatyvos.

REKLAMA

Kalifornijoje įstatymo projektas pateiktas senatoriaus Marko Leno ir San Francisko apygardos prokuroro George'o Gascono. Būtent prokuroras tapo kovos prieš mobiliųjų telefonų vagystes idėjiniu lyderiu. Pavyzdžiui, vien San Franciske maždaug pusė gatvėje įvykstančių plėšimų susiję su mobiliųjų telefonų grobimu. Išmanieji telefonai neretai atimami grasinant šaunamuoju ginklu arba peiliu.

G. Gasconas ir jo kolega Niujorko prokuroras Ericas Schneidermanas viešai paragino mobiliojo ryšio operatorius bei gamintojus kurti technologinius sprendimus, kurie paverstų išmaniųjų telefonų grobimą beoprasmiu užsiėmimu. Kai kurios kompanijos jau atsiliepė.

Pavyzdžiui, kompanija „Apple“ įsiklausė į JAV prokurorų raginimus ir „iOS 7“ įdiegė funkciją, leidžiančią nuotoliniu būdu blokuoti „iPhone“ ir paversti jį gražia „plytele“. Jei atitinkami teisės aktai bus priimti ir kitose valstybėse, analogiškas apsaugas turės įdiegti ir kiti gamintojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų