REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yukiko Morita, 27 metų Kyoto gyventoja, gali pasigirti labai unikaliu hobiu. Ji derina savo meilę duonai ir meno pomėgį kurdama iki šiol neregėtą daiktą – „pampshades“. Savo puslapyje jauna verslininkė paaiškina produkto koncepciją: „pan (japoniškai reiškia duoną) + lempos gaubtas (angl. Lamp shade) = „pampshades“. Šie kūriniai, pagaminti iš tikros duonos, pripildo kambarį švelnios rusvos spalvos, rašo oddity central.com.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad duonos kepalai ir bandelės yra labai mieli. Tiesiog dievinu jų formas. Labai norėjau sukurti ką nors, kas leistų man kambaryje laikyti duoną, ja grožėtis ir kartu kaip nors panaudoti. Taip gimė šių „šviestuvų iš duonos“ idėja“, – pasakoja Y. Morita.

REKLAMA

Idėja panaudoti duoną šviestuvų gamybai merginai kilo dar tebesimokant Kyoto miesto menų universitete. Vieną dieną, ruošdamasi projektui, ji dirbo menų studijoje su bagete: išėmė duonos minkštimą ir paliko nepaliestą „kiautą“. Apžiūrinėdama „kiautą“ prieš saulę ji ir nusprendė, kad duona taip pat gali skleisti šviesą.

Y. Morita prieš sukurdama savo tobulą „duonos lempą“ pagamino net 300 įvairiausių jos prototipų. Laimei, mergina puse etato dirbo vietinėje kepykloje, tad kasdien turėdavo daug likučių, kuriuos galėjo panaudoti eksperimentams. Dabar jos lempos gaminamos iš išskaptuotų bagečių, į kurių sudėtį įeiną miltai, vanduo ir druska. Po skaptavimo forma yra išdžiovinama, o jos vidus padengiamas sakais tam, kad pavyktų apsaugoti nuo pelėsių. Siekiant išvengti „duoninio lempos gaubto“ sudeginimo, menininkė naudoja tik LED lemputes.

Beje, tai, kas iš pradžių buvo tik hobis, pamažu tampa merginos verslu. Kelios parduotuvės jau pastebėjo Y. Morita darbus per rankdarbių muges ir juos dabar pardavinėja už 35–50 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų