REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigiantis metams „Manijos Moksleivių krepšinio lyga“ išrinko geriausius 2013 metų trenerius ir treneres. Balsavime, kuriame dalyvavo visos MKL dalyvaujančios krepšinio mokyklos, triumfavo Tomas Purlys ir Gerda Čečkauskienė. Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos treneris T. Purlys tapo geriausiu metų vaikinų treneriu, o Kėdainių sporto mokyklos trenerė G. Čečkauskienė metų merginų trenere, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas žmogus turi tikslą. Kiekvienas žaidėjas ar treneris dirba tam, kad būtų geresnis. Šis apdovanojimas man labai malonus ir esu dėkingas „Manijos Moksleivių krepšinio lygai“. Man pasisekė ir aš labai džiaugiuosi, - teigė geriausias metų vaikinų treneris T.Purlys. – Džiugu, kad mano darbą įvertino kolegos, metai tikrai buvo geri“.

REKLAMA

36-erių metų T.Purlys pavasarį su 1995 metais gimusių „marčiulioniukų“ komanda tapo „Manijos Moksleivių krepšinio lygos čempionu, o šį sezoną treniruoja 1996 metais gimusius Š.Marčiulionio akademijos jaunuosius krepšininkus. Treneris 2013 metais kartu su „Lietuvos ryto“ komanda laimėjo jaunimo Eurolygos atrankos turnyrą.

„Man asmeniškai tai buvo geri metai, - kalbėjo T.Purlys. – Galima sakyti, jog jie gerai prasidėjo ir gerai baigėsi, nors buvo ir labai gerų, ir prastesnių epizodų. Mes laimėjome vyriausiųjų čempionatą, o Š.Marčiulionio akademija šio titulo nebuvo laimėjusi 10 ar 12 metų, tai šis apdovanojimas metus padarė išskirtiniais“.

REKLAMA
REKLAMA

T.Purlys šiuo metu sau kelią tikslą dar sykį kelti į viršų nugalėtojų taurę „Manijos Moksleivių krepšinio lygoje“, tačiau ateityje buvęs krepšininkas tikisi pasukti į profesionalų krepšinį.

„Turiu dar vieną iššūkį šiame sezone. Noriu pasiekti viršūnę su 1996 metais gimusiais vaikinais. Tada žiūrėsime į priekį, kur pasisuks mano karjera, - teigia Š.Marčiulionio akademijos treneris. - Koks tas turi būti geras treneris? Tvarka tiek aikštelėje, tiek už jos ribų privalo būti geležinė. Aš esu draugas už aikštelės ribų, galiu su visais bendrauti įvairiomis temomis, tačiau aikštelėje mes laikome atstumą ir tvarka privalo būti. Praėjusiame sezone komandai leidau daug improvizuoti, žinoma, išskyrus gynyboje, kur turiu savas taisykles. Šį sezoną, tam kad pasiektume geresnius rezultatus, žaidėjus turiu statyti į tam tikrus rėmus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsamus T. Purlio interviu: 

Metų vaikinų trenerio rinkimuose 2-3 vietas pasidalino Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos treneris Mindaugas Bugys ir Palangos sporto centro treneris Regimantas Juška.

Metų merginų trenere išrinkta G.Čečkauskienė 2013 metais kartu su Kėdainių sporto mokyklos mergaitėmis „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ Jaunučių merginų (gim. 1997/98 m) pirmenybėse iškovojo sidabro medalius. G.Čečkauskienė vasarą dirbo ir Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinės trenerių štabe.

„Ne tas žodis, - paklausta apie įvertinimo svarbą juokdamasi atsakė geriausia metų trenerė G.Čečkauskauskienė. – Einu gatve ir šypsausi, puiki žinia. Smagu, kad mane taip įvertino kolegos, kurie gali profesionaliai žiūrėti į tavo darbą. Manau, šiais laikais būti populiariai tarp vaikų, tai būtų daug lengviau nei tarp trenerių. Man pačiai 2013 metai buvo tikrai sėkmingi ir darbingi. Patirties atžvilgiu – patys geriausi. Vaikų krepšinyje jau dirbu 20 metų ir šiais metais dar labiau subrendau, kaip trenerė. Po tokio laimėjimo tikrai negaliu stovėti vietoje ir privalėsiu judėti toliau“.

Antrą-trečią vietą metų merginų trenerės rinkimuose pasidalino Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Živilė Mikalauskaitė ir Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos trenerė Ramunė Kumpienė.

Prieš metus vykusiuose analogiškuose rinkimuose triumfavo Arūnas Visockas ir R.Kumpienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų