REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

71 metų Rosemary Jacobs net 60 metų gyvena su sidabro spalvos oda. Būdama 11 metų  ji susirgo argirija – ją sukelia reakcija į sidabro elementą. R. Jacobs atveju oda pradėjo įgyti sidabro spalva pavartojus nosies lašų, kurių sudėtyje buvo koloidinio sidabro, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitės oda nepakito per naktį – argirija mergaitei buvo diagnozuota tik praėjus ketveriems metams, kai ji pradėjo vartoti nurodytus nosies lašus.

REKLAMA

Išėjusi į pensiją R. Jacons pasakoja savo istoriją. „Kai man buvo 11 metų, mama vienam ausų, nosies ir gerklės specialistui užsiminė, kad nuolat kenčiu nuo peršalimo. Gydytojas nusprendė, kad taip yra dėl alergijų, ir išrašė nosies lašų su koloidiniu sidabru. Naudojau juos kaip buvo nurodyta – kiekvieną kartą, kai pajusdavau, kad vėl ima kimštis nosis.“

Iš pradžių niekas nepastebėjo mergaitės odos spalvos pokyčių. „Pokytis buvo toks lėtas, kad pati nieko nepastebėjau. Šeima ir draugai, kurie matydavo mane kasdien, taip pat nepastebėjo nieko įtartino“, – pasakojo R. Jacobs.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai besikeičiančią odos spalvą pastebėjo seselė ir mergaitė buvo nusiųsta pas dermatologą. Odos biopsija atskleidė, kad sidabro dalelės kaupėsi po oda. Tuo metu nebuvo jokių priemonių gydyti argirijai, o net nustojus naudoti vaistus nebuvo galima pašalinti šalutinių efektų. „Man pasakė, kad tokia spalva liks visam laikui. Tai buvo tikras šokas“, – dalijosi patirtimi moteris.

R. Jacobs visuomet ilgėjosi normalaus gyvenimo. Ilgą laiką jai teko kęsti diskriminaciją ir žiaurius komentarus. Nepažįstami asmenys manydavo, kad ji serga kokia nors užkrečiama liga, ir jos vengdavo.

Bėgant laikui gydytojai bandė taikyti įvairius gydymo metodus, tačiau jie reikšmingų rezultatų nedavė.

R. Jacobs niekuomet su niekuo nesusitikinėjo ir nedraugavo. Dabar visą savo laiką ji skiria informacijos sklaidai apie medicininių preparatų, kuriuose yra sidabro, šalutinį poveikį .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų