REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzai pasaulyje toli gražu negarsėja kaip patys mandagiausi žmonės, tačiau šioje srityje vis tik sugeba nustebinti. Prancūzijoje veikia kavinė, kurioje nemandagūs klientai už prekes turi mokėti daugiau. O štai mandagieji kaip padėką gauna tikrai dideles nuolaidas, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Nicoje įsikūrusi kavinė „The Petite Syrah Café“ turi dėmesio vertą kainyną. Jei įėję į vidų tiesiog tarstelėsite „Kavos“, ji jums kainuos net 7 eurus. Jei paprašysite gražiau – pavyzdžiui, „Prašyčiau kavos“ – kaina jau bus daug žemesnė – mokėsite tik 4,25 euro. O jei būsite tikrai malonūs, pasisveikinsite ir tik tuomet ištarsite „Prašau kavos“ – ji jums kainuos vos 1,4 euro.

REKLAMA

Idėja tikrai verta pagyrimo – ji leidžia laimėti abiems pusėms. Klientai dievina kavą už 1,5 euro, o pardavėjams tikrai smagu, kai visi būna mieli ir malonūs. Taigi, verslas klesti, o darbo atmosfera čia tiesiog puiki.

Vadybininkas Fabrice Pepino sako, kad iš pradžių į šią idėją nebuvo žiūrima rimtai. „Viskas prasidėjo nuo pokšto. Pietų metu žmonės ateina kavos pikti ir pavargę – tada su mūsų darbuotojais elgiamasi labai nemaloniai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad paslaugas teikiantys asmenys kartais būna nemandagūs. Beje, klientai – taip pat. Taigi, ši idėja yra mūsų strategija siekiant žmonėms pasakyti “Nusiraminkite ir toliau dirbkite savo darbus“. Nuo tada, kai atsirado naujas kainoraštis, klientų mandagumas pastebimai išaugo. Nuolatiniai klientai laiko tai puikia idėja“, - pasakojo F. Pepino.

Pasak vadybininko, tokia kavinės politika taip pat padeda atėjusiems klientams labiau atsipalaiduoti ir daugiau šypsotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų