REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per paskutinį rudens sesijos posėdį Seimas pakeitė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos finansavimo tvarką ir uždraudė komercinę reklamą.

Už tai balsavo 92 Seimo nariai, prieš nebuvo nė vienas, susilaikė keturi parlamentarai.

Seimo sprendimu, nuo 2015 metų sausio 1-osios LRT programose reklama ir komerciniai audiovizualiniai pranešimai bus draudžiami. Reklamuoti bus galima tik kultūros ir sporto renginius bei tuos, kuriuos LRT privalo transliuoti, vykdydama sutartinius įsipareigojimus.

Be to, nuo 2015 metų LRT skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis sudarys 1,5 proc. praėjusių metų faktinių įplaukų iš gyventojų pajamų mokesčio ir 1,3 proc. praėjusių metų faktinių įplaukų iš akcizo pajamų.

LRT skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis pirmą kartą bus skaičiuojamas pagal faktines 2012 metų valstybės biudžeto pajamas iš gyventojų pajamų mokesčio ir akcizo pajamų. Kiekvienus paskesnius metus nacionaliniam transliuotojui skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis neturės būti mažesnis už dydį apskaičiuotą pagal faktines 2012 metų valstybės biudžeto pajamas.

Dabar LRT finansuojamas iš biudžeto lėšų, taip pat gauna komercinių pajamų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų