REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suomių energetikos kompanija „Fennovoima“ pasirašė sutartį su rusų „Rosatom“ dėl vidutinio dydžio branduolinio reaktoriaus, sakoma suomių kompanijos pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojamas AES-2006 tipo reaktorius bus pastatytas Piuhejokyje Suomijos šiaurės vakaruose ir bus paleistas 2024 metais, nurodo „Fennovoima“.

REKLAMA

Pagal susitarimą, kuris buvo pasirašytas šeštadienį, „Rosatom“ turės 34 proc. akcijų kompanijoje „Fennovoima“. Susitarimui dar turi pritarti abiejų kompanijų akcininkai ir galutinis sprendimas bus priimtas 2014 metų vasarį. „Elektrinė atitiks naujausius Suomijos saugumo reikalavimus, - nurodė „Fennovoima“. – Į AES-2006 panašios atominės elektrinės užsakomos visame pasaulyje, šiuo metu panašios elektrinės statomos Rusijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

„Fennovoima“ neskelbia reaktoriaus kainos, bet sakė, kad „Rosatom“ vaidins „svarbų vaidmenį tvarkant elektrinės statybų fazės finansavimą“.

Šis projektas yra vienas iš dviejų naujų branduolinių reaktorių, kuriems Suomijos parlamentas pritarė 2010 metais, neskaitant keturių Suomijoje jau veikiančių reaktorių ir dar vieno statomo reaktoriaus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų