REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai „Lamborghini“ kažkada pristatė vis dar koncepcinį visureigį „Urus“, ne vienas automobilių gerbėjas skeptiškai šyptelėjo. Suprask, tai jau idealų išdavystė, kai tituluotų superautomobilių gamintojas užsiima gaminti net ir bekelei skirtus automobilius. Tačiau nereikia būti tokiems kategoriškiems – visureigiai „Lamborghini“ istorijoje užima gana svarią vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiose iliustracijose puikuojasi koncepcinis „Lamborghini“ visureigis „Cheetah“. Labai panašus į amerikonų „Hummer“? Tikrai, bendrybių čia daug. Juo labiau, kad idėja čia ta pati – 1977 metais Ženevoje pristatytas „Cheetah“ buvo sukurtas žvalgantis į 70-ųjų praėjusių amžiaus metų taktinius automobilius.

REKLAMA

Kalifornijoje sukurtas konceptas pasižymėjo progresyvia konstrukcija – nepriklausoma visų ratų pakaba, kėbulas iš kompozicinių medžiagų, o ratus suko automobilio gale sumontuotas 180 a.g. 5,9 litro darbo tūrio „Chrysler“ V8.

Tačiau JAV kariškiai italų taktinio automobilio vizija nesusidomėjo. Na o „pritempti“ tokį automobilį prie prabangių visureigių žanro (beje, tokio tais laikais dar net nebuvo) italams sutrukdė finansinės kompanijos problemos – pernelyg sudėtinga buvo pati automobilio koncepcija. Tiesa, italai užsispyrė ir pagamino savo visureigį – 1986 metais Briuselio automobilių parodoje debiutavo „Lamborghini LM002“. Šiame automobilyje galingas „Lamborghini“ V12 motoras buvo įkurdintas jau priekyje ir iki 1993 metų italai pagamino 328 tokius automobilius. Na, bet tai jau vėlesnės istorijos dalis. O dabar pažiūrėkite filmuką apie serijiniu taip ir netapusį „Cheetah“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų