REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marius Eidukonis

Laurai R.Meilutytei

Vieni pirmųjų savo geriausiuosius įvardijo šalies sporto žurnalistai. Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) 9-ą kartą surengė savo narių apklausą ir geriausiais 2013 metų šalies sportininkais išrinko 16-metę plaukikę Rūtą Meilutytę ir 26-erių penkiakovininką Justiną Kinderį. Per sporto žurnalistų balsavimą Metų komanda pripažinta moterų irklavimo porinė dvivietė – 24 metų Donata Vištartaitė ir 19-metė Milda Valčiukaitė, o Metų treneriu – šalies vyrų krepšinio rinktinės treneris 59 metų Jonas Kazlauskas. „Ačiū labai tiems, kurie balsavo ir pozityviai kalbėjo. Artėjančiais metais norėčiau palinkėti gražių akimirkų sporte“, – sakė geriausiai žurnalistų įvertinta R.Meilutytė.

REKLAMA
REKLAMA

Metų treneriu išrinktas su vyrų krepšinio rinktine Europos vicečempionu tapęs Jonas Kazlauskas aplenkė D. Vištartaitės ir M. Valčiukaitės trenerį Algirdą Kazimierą Arelį ir R.Meilutytės trenerį Jonathaną Ruddą. „Tai pripažinimas visai komandai, aš tik atstovauju jai. Kiekvienas įvertinimas yra malonus. Nesitikėjau kada nors grįžti į vyrų rinktinę. Palinkėčiau ateityje palaikyti mus ir mažiau kritikuoti“, – specialiame vaizdo reportaže iš Kinijos kalbėjo treneris. Geriausio neolimpinių sporto šakų sportininko apdovanojimas įteiktas pasaulio kiokušin karatė čempionei Margaritai Čiuplytei.

REKLAMA

Geriausi krepšinio aikštelėje

Lietuvos krepšinio federacijos geriausių metų krepšininkų rinkimuose šiemet nugalėjo Lina Pikčiūtė ir Mantas Kalnietis. Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ puolėja L. Pikčiūtė geriausios krepšininkės rinkimuose surinko 16,2 proc. aistruolių balsų ir tik labai nedidele persvara įveikė komandos draugę Rimą Valentienę bei Turkijoje rungtyniaujančią Gintarę Petronytę. Į geriausiųjų penketuką taip pat pateko Aušra Bimbaitė ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Minčių, kad laimėsiu, neturėjau. Ir dabar, sužinojusi rezultatus, jaučiuosi įdomiai. Tačiau kiekvienas įvertinimas skatina dirbti dar labiau“, – džiaugėsi titulu L.Pikčiūtė. Krepšininkė pasakojo, kad šiemet prasidėjo jos kilimo karjeros laiptais metas. „Manimi pradėjo pasitikėti treneriai, tai metai, kai pradėjau augti kaip žaidėja. Už viską, ko spėjau pasiekti, išmokti per šiuos metus, turiu dėkoti treneriams Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei, Tadui Stankevičiui ir Martui Skrabuliui. Jų pastangos tikrai nėra bevaisės“, – dėkodama už apdovanojimą sakė sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausio krepšininko rinkimuose nuo pradžių pradėjo pirmauti Mantas Kalnietis ir neužleido rinkimų lyderio pozicijos. Lietuvos rinktinės ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ įžaidėjas surinko net 50,9 proc. aistruolių balsų. Už gynėjo nugaros liko Jonas Valančiūnas, Linas Kleiza, Renaldas Seibutis ir Donatas Motiejūnas. „Labai džiaugiuosi, tai labai didelis įvertinimas, žinant, kokia krepšinio šalis yra Lietuva ir kiek čia yra gerų krepšininkų“, – tik sužinojęs apie laimėjimą sakė M.Kalnietis. Tiesa, tuo, kad taps nugalėtoju, krepšininkas jau kiek laiko buvo tikras. „Mačiau, kad vyksta rinkimai, nes internete seku krepšinio naujienas. Kai buvo paskelbti tarpiniai rezultatai, mano pranašumas buvo labai didelis, tada supratau, kad laimėsiu. Toks didelis skirtumas nustebino, nes daugeliui žaidėjų šie metai buvo geri“, – apibendrindamas besibaigiančius 2013-uosius kalbėjo sportininkas. M.Kalnietis pripažino, kad vienas didžiausių jo favoritų buvo Jonas Mačiulis. „Jis atsigavo po sunkios traumos, stabiliai ir užtikrintai žaidžia gerame klube. Viskas prasideda nuo komandos sėkmės. Laimėjau keletą titulų su klubu, Europos čempionato sidabrą su rinktine ir mane tai padarė geresniu krepšininku. Niekam neįdomūs gerai žaidžiantys krepšininkai pralaiminčiose komandose. Be to, šiemet gimė sūnus, viskas buvo fantastiška“, – sakė M.Kalnietis. Geriausių Lietuvos krepšininkų rinkimai rengiami nuo 2008-ųjų.

REKLAMA

Geriausi pasiekimai

Geriausiuosius išsirinko ir regbininkai. 2013-ųjų geriausiu regbio žaidėju tapo šiuo metu Didžiosios Britanijos „Coventry“ regbio klube žaidžiantis Ignas Darkintis. 24-erių jaunuolis, žaisdamas Ispanijos „Ampo Ordizia“ klube, šiais metais iškovojo Ispanijos taurę, o pradėjęs žaisti regbį Jungtinėje Karalystė papildė kol kas negausias profesionalių Lietuvos regbininkų gretas. Sužinojęs apie jam skirtą apdovanojimą, sportininkas neslėpė nuostabos. „Šis apdovanojimas man reiškia labai daug. Anksčiau buvau įvertintas tarp moksleivių ir jaunių, tačiau šis apdovanojimas anksčiau gautiems neprilygsta. Man tai – didelis postūmis ir motyvacija prieš rinktinės pavasario rungtynes“, – kalbėjo sportininkas. Jis svarstė, kad šis apdovanojimas jam galėjo būti skirtas už pagalbą rinktinei prieš rungtynes su Maltos regbininkais. Pasak jo, pastaruoju metu labai pasikeitė ir Lietuvos rinktinės žaidžiamas regbis. „Lietuvos komanda stilistiškai ir taktiškai žaidžia tokį regbį, kokio dar nėra žaidusi. Smagu, kad rinktinėje susirinko daug talentingų žaidėjų, kurie geba priimti jiems perduodamą informaciją ir ją panaudoti“, – sakė šiuo metu Didžiojoje Britanijoje žaidžiantis I.Darkintis.

Geriausiu Lietuvos regbio čempionato žaidėju pripažintas Šiaulių „Vairo-Jupojos“ klube žaidžiantis Mantautas Vilimavičius, dabar taip pat žaidžiantis Jungtinėje Karalystėje, klube „Lions“. Žaisdamas šiauliečių komandoje, Mantautas padėjo saulės miesto klubui 28-ą kartą apginti šalies čempionų vardą. „Šiemet itin stengiausi, todėl labai malonu, kad buvau pastebėtas ir įvertintas. Esu labai laimingas. Tai – kol kas svarbiausias man įvertinimas. Tikiuosi, kad tobulėsiu ir toliau“, – mintimis dalijosi M.Vilimavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų