REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013-ieji – metai, kai mes tapome mobilūs. Naujienų portalas BBC pažymi, kad turima omenyje ne tik išaugęs išmaniųjų telefonų ir planšečių naudojimas.

Įrenginiai jau naudojami kaip darbo priemonė ne tik biure, bet ir ne darbo vietoje. Jų dėka esame pasiekiami, nors galime būti bet kur. Vis daugiau vartotojų visame pasaulyje įgauna įprotį saugoti duomenis „debesyse“, didžiosios technologijų kompanijos visaip bando palengvinti duomenų dalijimosi, tarpusavio bendravimo būdus. Išmanusis telefonas nebėra tiesiog paprastas įrenginys, tai pamažu tampa kultūra.

Nauja paradigma

Pasak BBC, naująją mobiliųjų įrenginių eros pradžią paspartino 4G inovacija. Inovacijos kelia ir rimtų iššūkių verslui, tačiau su naujais iššūkiais kyla ir naujos, dar neatvertos galimybės.

Londono verslo mokyklos profesorius Davidas Chanas pastebi, kad išmanieji įrenginiai pakeitė mūsų tokius kasdienius įpročius kaip apsipirkinėjimas, darbas, kūrimo procesas, galiausiai jie veikia ir tarpusavio bendravimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiais metais mes pradedėjome suprasti, kad pats žmogus turi be galo daug limitų. Mes vis dar sekame Niutono modeliu, kuris teigia, kad įvairius įrenginius žmogus gali lengvai kontroliuoti“, – neabejoja D. Chanas.

REKLAMA

Pasak jo, visuomenei reikėtų adaptuotis ir suprasti, kad inovacijos nukonkuruoja žmones ir jų jau seniai spėjusius pasenti įsitikinimus. Pasaulis juda į priekį, anot D. Chano, taip greitai, kad sugalvojus kažkokį itin gerą IT sumanymą, kitame pasaulio gale jis gali jau būti pradėtas įgyvendinti.

Įprasta dalytis

2013 metais išmaniiuosiuose telefonuose daugiausiai akcentuotos akselerometro funkcijos, GPS navigacijos sistemos, aukštos kokybės kameros, bevielis ryšys. Išmaniaisiais telefonais šiandien galima netgi pasimatuoti spaudimą arba, pavyzdžiui, kiek kalorijų yra sudeginama sportuojant.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, jau visiems tapo įprasta, kad garso įrašais, nuotraukomis ar filmuota medžiaga galime iš karto dalytis socialiniuose tinkluose ar elektroniniu paštu.

„Daugiau debesų kompiuterijos, didesnės ir dar talpesnės duomenų talpyklos. Išmanieji įrenginiai su daugiau programėlių, žaidimų. Vis daugiau internetinių apsipirkinėjimų ir vis daugiau duomenų dalijimosi su draugais socialiniais tinklais“, – taip 2013–ųjų metų pagrindinius pokyčius apibūdino profesorius D. Chanas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų