REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilių industrijos ateitis šiuo metu siejama su elektromobiliais. Ir nors panašios transporto priemonės šiandien pirkėjui yra vis dar per brangios, taigi ir nepopuliarios, tačiau didžiausios šios rinkos kompanijos nuolat didina hibridinių modelių asortimentą, o kartu aktyviai dirba prie jų tobulinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad automobilių (ypač elektromobilių) rinka labai susidomėjo P. Korėjos kompanija Samsung. Leidinys The Wall Street Journal teigia radęs patentų, kurie leidžia kalbėti apie technologijų giganto susidomėjimo elektros varikliais, automobiliuose montuojama elektronika ir netgi padangomis.

REKLAMA

Komentuodama kalbas apie šiuos patentus, kompanija Samsung oficialiai pareiškė, jog neturi visiškai jokių planų išleisti savo elektromobilių linijos. Ekspertų teigimu, kompanija tik svarsto tam tikrų komponentų, skirtų naujos kartos automobiliams, gamybos variantus.

Žinoma, elektra varomi automobiliai daug daugiau susiję su vartotojiška ir kompiuterine elektronika, nei automobiliai su vidaus degimo varikliu, taigi Samsung domėjimasis šia rinka visai natūralus.

REKLAMA
REKLAMA

Samsung verslas yra labai platus, taigi visai normalu, kad kompanijos kuriamas technologijas bus bandoma pritaikyti perspektyviuose segmentuose. Viename iš patentų Samsung pažymi, kad elektromobilių rinka yra labai perspektyvi ir suteikia labai daug šansų auginti savo verslą.

Reikia pripažinti, kad korėjiečių kompanija nėra vienintelis technologijų industrijos gigantas, kuris siekia įsitvirtinti automobilinės elektronikos srityje. Daug dėmesio tam skiria, pavyzdžiui, kompanija Intel, kuri jau turi pasirašiusi sutartis su automobilių gigantais Nissan ir Ford, taip pat kalbama su kitais gamintojais. Daug dėmesio šiai rinkai skiria ir nVidia, jau nekalbant apie kitus mobilių platformų su ARM architektūra gamintojus.

Faceit.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų