REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke (JAV) startuoliai nuo šiol galės legaliai išvengti mokesčių. Remiantis programa START-UP NY, mieste bus sukurtos zonos, kuriose reziduojančios firmos galės nemokėti mokesčių. Jų teritorijose jaunos firmos galės veikti be būtinybės susimokėti valstybei net 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios zonos bus sukurtos koledžų ir Niujorko universiteto teritorijose. Mokesčių galės nemokėti ir kompanijų darbuotojai per artimiausius penkerius metus. Nuo mokesčių bus visiškai atleisti ir pavieniai darbuotojai, kurių pajamos neviršys $200 tūkst., šeimos verslas su ne didesnėmis nei $250 tūkst. pajamomis, taip pat šeimos su ne didesne nei $300 tūkst. bendra mokesčių deklaracija.

REKLAMA

Startuolio veikla turėtų būti suderinama su švietimo arba mokslo įstaigos tikslais. Startuolis taip pat bus atsakingas darbo vietų kūrimą bei išsaugojimą. Kompanijos arba turės perkelti savo veiklą į Niujorką iš kitos valstijos, arba tapti firma, kuri plečia savo veiklą Niujorke. Universiteto bendruomenė užsiims planų kūrimu, kurie leistų pritraukti tam tikrų kategorijų startuolius.

Niujorko miesto programoje negalės dalyvauti mažmeninės ir didmeninės prekybos kompanijos, restoranai, viešbučiai, profesionalias paslaugas teikiančios firmos, taip pat energetikos kompanijos. Joms nebus galima konkuruoti su kitomis vietos firmomis, kurios yra už lengvatinių mokesčių zonų ribų.

Faceit.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų