REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos Distimo specialistų atliktas tyrimas rodo, jog operacinei sistemai Android skirtos aplikacijos savo pardavimų lygiu artėja prie iOS skirtų sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistų vertinimu, šiuo metu Android aplikacijoms tenka 37% visų mobilių aplikacijų pardavimų. Tai yra 7% daugiau, nei buvo konstatuota 2013 m. birželio mėnesį. Kita dalis teko iOS platformai (į kitų sistemų – Windows Phone, BlackBerry ir t.t. – rodiklius neatsižvelgta).

REKLAMA

Du šimtai populiariausių iOS aplikacijų kasdien uždirba apie $18 mln., kai prieš metus šis rodiklis sudarė $15 mln. Nors absoliučiais skaičiais Android platforma ir nusileidžia, tačiau metinis augimas buvo daug įspūdingesnis: 200 populiariausių Android aplikacijų kasdien uždirba $12 mln., nors prieš metus šis rodiklis sudarė vos $3,5 mln.

Tokio augimo priežastys, analitikų teigimu, yra labai paprastos (teisingiau, ji viena): Google taiko visiškai kitokią Android platinimo strategiją – šią operacinę sistemą gali naudoti bet kuris norintis, tai leidžia apimti absoliučiai visas kainų kategorijas, tuo tarpu Apple dominuoja tik Premium klasėje.

Kompanijos Gartner analitikų vertinimų, iki 2017 m. bendras atsisiųstų mobilių aplikacijų skaičius sudarys 269 mlrd., o iš jų gautos pajamos sieks $76,5 mlrd.

Faceit.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų