REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Analitikai lyg sutarę žada, kad kitais, 2014 metais, gerėjant ekonominei situacijai atlyginimai kils, rašo qz.com. Naujienų portalas pastebi, kad nereikėtų nudžiugti anksčiau laiko ir patiems dėti pastangas, kad greičiau ateitų geresni laikai piniginei. Tokie laikai gali ir apskritai neateiti, jeigu patys nedėsite jokių pastangų.

REKLAMA
REKLAMA

Qz.com pateikia keletą patarimų, kuriais vadovaujantis, tikrai pavyktų pasikelti algą.

Visų pirma, pastebima, kad alga pirmiausia pakeliama patiems geriausiems darbuotojams, tam, kad jie neišeitų iš darbo. Tyrimas, atliktas 2010 metais, būtent tai ir atskleidė. Taigi, jeigu nesijaučiate A lygio žaidėjas komandoje, tuomet per daug neįsidrąsinkite prašydami ar reikalaudami didesnės algos.

REKLAMA

Antras argumentas, kurį pateikia naujienų portalas – didesnė tikimybė, kad alga jums bus pakelta tokiu atveju, jeigu darbdaviams jūs patiksite.

Gali kilti klausimas, kaip to pasiekti. Naujienų portalas teigia, kad norint to, reikėtų dažniau klausti, kaip jie laikosi, teirautis jų patarimų.

Trečia, sėkmingus darbo rezultatus padarykite matomus. Dažnai darbe nutinka taip, kad dėl darbų gausos, pamirštama pabrėžti, jog kai kurie iš jų atlikti puikiai. Į tai atkreipiant dėmesį patariama dažniau viešinti savo darbo rezultatus. Kaip to pasiekti praktiškai? Pavyzdžiui, galite kartą per savaitę išsiųsti savo darbdaviui laišką su nuveiktais darbais. Tai tikrai neužims daug laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirta, kaip pastebi naujienų portalas, ne tik dažnesnis bedravimas su jūsų darbdaviu kuria tvirtesnius ryšius, tačiau pietavimas arba kavos ar arbatos gėrimas kartu pertraukėlių metu juos dar labiau sustiprina.

Penkta, paaiškėjo, kad pardavimų vadybinkai atkreipdami dėmesį į potencialaus pirkėjo kūno kalbą ar šnekėdami panašiai kaip pirkėjas savo pardavimo tikimybę padidina 20 proc. Lygiai tą patį naujienų portalas qz.com pataria darbuotojams. Šnekėdami panašiai kaip darbdavys, reaguodami į jo kūno kalbos siunčiamus ženklus, tikrai pasieksite savo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galima klausti, kokia nauda darbdaviui jums pakėlus atlyginimą? Nepatenkinti darbuotojai dirba ne taip produktyviai. Diplomatiškai užsiminkite savo vadovui, kad jums pakelti algą yra naudinga ir jam. Priešingu atveju, jums išėjus jam reikėtų ieškotis naujo darbuotojo. Tai reiškia ir papildomą laiką, pastangas interviuojant būsimus darbuotojus ir nemažas išlaidas.

Be to, priimti naują darbuotoją yra savotiška loterija, kadangi iš pirmo žvilgsnio atitinkantis reikalavimus darbuotojas gali po kurio laiko nuvilti ir tikrai yra nemaža tikimybė, kad jis nebus, kaip ir minėta, A lygio darbuotojas. Tai įvertinęs darbdavys turėtų suprasti, kad jam naudingiau jums pakelti atlyginimą, o ne ieškotis naujo darbuotojo.

eigu jau taip nutinka, kad darbdavys sutinka jums pakelti algą, būtinai tai užsirašykite. Naujienų portalas pataria, tik tokiam susitarimui įvykus, paskatinti darbdavį pasirašyti po šiuo susitarimu. Priešingu atveju, toks susitarimas gali būti užmirštas ir atidėtas neribotam laikui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų