REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt

Šeštadienį, gruodžio 21 d. „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje riedės ašaros, o ore tvyranti įtampa prislėgs net ir scenos senbuvius. Konkurso dalyvių pasirodymus pirmą kartą vertins komisija, sudaryta ne tik iš lietuvių, bet ir užsienio valstybių „Eurovizijos” profesionalų.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šį šeštadienį LRT televizijos eteryje kovą dėl kelialapio į „Euroviziją“ Danijoje pradės pirmasis nacionalinės atrankos dalyvių dešimtukas. Iš jo į kitą etapą pateks vos penki laimingieji. Kol kas renkami atlikėjai, ne dainos. Todėl visi konkurso dalyviai atliks „Eurovizijoje“ jau skambėjusius, įvairioms šalims atstovavusius kūrinius. Juos vertins ne tik žiūrovai, bet ir spalvinga tarptautinė komisija.

REKLAMA

Lietuviškoje komisijos pusėje – keturi savo sričių profesionalai. Dalyvių vokalinius sugebėjimus vertins operos solistas Edmundas Seilius ir dainininkė Jurga Šeduikytė, atlikėjų saviraiškos lygį aptars režisierius Vytenis Pauliukaitis, o „Eurovizijos“ istoriją primins muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Tačiau visi keturi lietuviai specialistai turės viso labo vieną bendrą balsą. Ypač svarbūs taps kiti trys muzikos ekspertai iš Vokietijos, Rusijos bei Švedijos. Kiekvienas jų sudarys savąją dalyvių reitingavimo lentelę nuo 1 iki 10.

REKLAMA
REKLAMA

Užsieniečių komisijoje – muzikos prodiuseris ir kompozitorius Brandonas Stone'as iš Vokietijos, leidybinės įrašų kompanijos direktorius ir prodiuseris Valerijus Prosvirovas iš Rusijos ir vokalo pedagogė, dainininkė, daugelio Švedijos muzikinių TV šou komisijos narė Liselott Bjork.

„Pasiūlymą tapti viena iš tarptautinės komisijos narių nacionalinėje Lietuvos atrankoje priėmiau kaip iššūkį. Sprendimui įtakos turėjo mano domėjimasis muzika, o labiausiai – pačiu „Eurovizijos“ dainų konkursu. Nuo pat 1970-ųjų nepraleidau nei vieno „Eurovizijos“ finalo, tad puikiai žinau, kokios dainos ir kokio atlikėjo reikia šiam konkursui“, – pasakojo L. Bjork.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liselott, kaip ir kiti užsieniečiai komisijos nariai, jau turėjo progą susipažinti su pirmuoju dalyvių dešimtuku, stebėdama jų įrašus. Kaip ir galima buvo tikėtis, užsienio komisijos narių ir mūsų šalies specialistų vertinimai kardinaliai skyrėsi ir tai visiškai sumaišė dalyvių kortas.

„Dainininkai, kuriuos man teko vertinti, yra labai skirtingi. Vieni jų – išties talentingi ir puikiai išmano scenos meną. Kiti... sakykime, dar ne iki galo pasiruošę dalyvauti tarptautiniame konkurse. Tačiau dar yra laiko ir viską galima patobulinti, – kalbėjo švedų muzikos prodiuserė. – Mano patarimas visiems dalyviams, kurie nacionalinėje atrankoje ir toliau kovos dėl pirmos vietos – nebijokite būti savimi. Leiskite visiems klausytojams ir žiūrovams sužinoti, kokie esate, kuo gyvenate, kuo tikite. Be to, patys patikėkite savimi ir viskas bus puiku.”

Kurie „Eurovizijos” atrankos dalyviai šeštadienį nesuvaldys džiaugsmo, o kurie – kartėlio ašarų? Kas taps lietuvių komisijos favoritais, o kas labiausiai patiks užsieniečiams? Visa tai – jau gruodžio 21-ąją 21 val. per LRT televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų