REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Byla dėl galimo teisėjų įžeidimo yra politinė, Lietuvos teismai negali jos nešališkai išnagrinėti, sako Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

"Šita byla visiškai yra politinė, tik politikai gali spręsti, kaip nubausti mane, tik ne teismas. Teismas bus visiškai subjektyvus, priimdamas sprendimus šitos bylos atžvilgiu", - penktadienį BNS sakė V.Uspaskichas, komentuodamas vėl Seime atidėtą komisijos dėl jo imuniteto panaikinimo sudarymo klausimą.

REKLAMA

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigė, kad šio klausimo vilkinimas nekelia pasitikėjimo tarp koalicijos partnerių ir yra neigiamai vertinamas visuomenės: "Tas vilkinimas tikrai neduoda pasitikėjimo pirmiausia tarpusavyje dirbant politikams, ir visuomenė tai vertina labai neigiamai. Aš manau, kad politikai negali priiminėti sprendimų, kurie draustų teisėsaugos institucijoms spręsti šitus klausimus."

Reaguodamas į koalicijos partnerio poziciją V.Uspaskichas sakė, kad A.Butkevičius pirmiausia turėtų rūpintis Vyriausybės darbu.

REKLAMA
REKLAMA

"A.Butkevičius yra atsakingas už Vyriausybės darbą, ne už Seimo, todėl pirmiausia reikia rūpintis Vyriausybės darbu", - tvirtino "darbietis".

Anot jo, žaidimą dėl komisijos sudarymo primetė konservatoriai, kurių balsais iš pradžių nebuvo sudaryta laikinoji komisija, turinti nagrinėti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn.

"Šioje byloje jokio "striokio" nėra, senaties termino irgi nėra. Be to, artėja šventiniai dalykai, kam įdomu užsiimti ta komisija. Jeigu nekeltų dirbtino triukšmo, tai ir nebūtų jokio triukšmo, jokio pasitikėjimo arba nepasitikėjimo", - BNS sakė V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Bet klausimas turės būti dar rimčiau svarstomas. Imunitetą norima atimti dėl teisėjų įžeidimo, klausimas, kaip tie patys teisėjai nagrinės objektyviai tą klausimą. V.Adamkus (kadenciją baigęs prezidentas - BNS) savo knygoje Lietuvos teisėjus yra pavadinęs klanu. Kaip jūs galvojate, klano dalyviai objektyviai spręs tą bylą ar ne, - svarstė Darbo partijos garbės pirmininkas. - Todėl A.Butkevičiui, kaip vykdomosios valdžios atstovui, reikia galbūt daugiau pagalvoti, kaip šioje vietoje reikės elgtis, nes klano dalyviai, kartoju V.Adamkaus žodžius, abejoju, kad norės nepatenkinti savo klano norus." Opoziciniai konservatoriai siūlė ketvirtadienį imtis komisijos, kuri teiktų siūlymą dėl V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo, sudarymo, tačiau klausimas nukeltas pirmadieniui - paskutinei sesijos dienai.

REKLAMA

Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą prokurorai baudžiamojon atsakomybėn nori patraukti dėl nepagarbos teismui. Jis teisėjus yra viešai išvadinęs nusikaltėliais.

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų