REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį dešimčiai labiausiai miestui nusipelniusių žmonių ir įmonių buvo įteikti garbingiausi miesto apdovanojimai – Šv. Kristoforo statulėlės. Už Vilniaus teniso akademiją apdovanota UAB „Teniso pasaulis“, kuri jau dešimt metų buria teniso bendruomenę, formuoja savo tradicijas ir žaidimo kultūrą Lietuvoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimą atsiėmė vieno didžiausių šalies koncernų „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, kurio iniciatyva buvo įkurta Vilniaus teniso akademija. Šia socialine iniciatyva siekiama padėti talentingiems Lietuvos vaikams pasiekti savo svajonių teniso aikštelėse ir išugdyti būsimus čempionus. „Kaip sunki ši skulptūrėlė, taip mes į šį apdovanojimą įdėjome dešimt metų. Apdovanojimu reikėtų dalytis su daug žmonių ir organizacijų: Europos Sąjunga, kuri skyrė dalį finansavimo, Vyriausybe, savivaldybe“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo D. Mockus. Jo teigimu, nors kelias nebuvo lengvas, svarbiausia, kad Vilniuje turime teniso namus, kuriuose galima žaisti šį puikų žaidimą.

REKLAMA

2008 m. įkurtoje Vilniaus teniso akademijoje, šiuo metu didžiausioje teniso mokykloje šalyje, treniruojasi daugiau nei 700 jaunųjų tenisininkų. Dalis jų mokosi teniso, nes tai įdomi ir įvairiapusiškai lavinanti sporto šaka, kiti svajoja ir siekia profesionalaus tenisininko karjeros. „Pagrindinis teniso akademijos tikslas – kelti sportininkų meistriškumą, telkti profesionaliai dirbančius trenerius, siekti aukščiausių rezultatų, organizuoti kvalifikuotą ugdymo procesą, kuris padėtų atrinkti gabiausius vaikus“, – teigė Vilniaus teniso akademijos direktorius Ramūnas Grušas.

Vilniaus teniso akademija gali didžiuotis ne vienu tenisininku, savo laimėjimais garsinančiu Lietuvos vardą. Garsiausi akademijos nariai – Lukas Mugevičius (19 m.) bei Lina Stančiūtė (26 m.). Šią mokyklą lanko ir daugiau jaunų, sėkmingai Lietuvos ir užsienio turnyruose kovojančių žaidėjų: Ignas Čipkus, Gabija Drūteikaitė, Paulina Bakaitė, Gerda Zykutė, Martynas Jurkonis, Joris Jurevičius bei kiti jaunieji talentai. Geriausi akademijos auklėtiniai atstovauja Lietuvos teniso rinktinei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų