REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė tikina ištesėjusi pažadą gyventojams, bet opozicija šaiposi: iš pradžių elektros kainą padidino, o dabar sumažina. Šią temą gvildana Gediminas Stanišauskas savo publikacijoje „Pigus saldainis elektros vartotojams“

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo Naujųjų Lietuvos gyventojai už elektrą mokės 2,5 cento mažiau, bet komerciniams vartotojams elektra brangs. Energetikos ekspertai teigia, kad atpiginti elektrą galima buvo ir dar labiau, tačiau Vyriausybei trūksta politinės valios. Opozicija elektros pigimą prilygina apgavystei“, – rašoma straipsnyje.

REKLAMA

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) trečiadienį nustatė mažesnes elektros kainas buitiniams vartotojams. Jos nuo 2014 metų sausio 1 dienos mažės vidutiniškai 2,48–2,54 cento už kilovatvalandę (kWh), arba apie 6 proc. Vadinasi, statistiniam Lietuvos namų ūkiui, vidutiniškai per mėnesį sunaudojančiam apie 144 kWh, išlaidos už elektros energiją kitais metais sumažės apie 3,6 lito (su PVM) per mėnesį. 71 proc. buitinių elektros vartotojų šiuo metu atsiskaito pagal „Standartinį“ vienos laiko zonos tarifo planą (50,1 ct / kWh), o nuo 2014 metų „Standartinio“ vienos laiko zonos tarifo kaina bus 47,4 ct / kWh. Tokie vartotojai per mėnesį vidutiniškai suvartoja 102 kWh elektros energijos, todėl kitais metais tokį tarifo planą pasirinkusiems namų ūkiams išlaidos už elektros energiją vidutiniškai sumažės 2,8 lito (su PVM) per mėnesį. Šios kainos galios visą pirmą kitų metų pusmetį. Vėliau VKEKK iš naujo peržiūrės elektros tarifus.

Daugiau skaitykite „Balsas.lt savaitė“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų