REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Skaudi nelaimė Londone – įgriuvo teatro stogas

Sužeistųjų daugiau nei 88 (atnaujinta 09.08)

(atnaujinta 09.08) Londone įgriuvus teatro luboms buvo sužeisti 88 žmonės

(atnaujinta 09.08) Londone įgriuvus teatro luboms buvo sužeisti 88 žmonės

REKLAMA

Viename Londono teatre per vaidinimą ketvirtadienio vakarą įgriuvus luboms buvo sužeisti 88 žmonės, tarp jų ir keli vaikai, pranešė gelbėjimo tarnybos ir incidento liudininkai.

Ši nelaimė 20 val. 15 min. vietos laiku įvyko Vestendo rajone esančiame teatre „Apollo“, kai jame buvo rodomas vaidinimas „Paslaptingas nutikimas su šunimi naktį“ (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time).

Šimtai gelbėtojų nuskubėjo į nelaimės vietą, tačiau netrukus ugniagesiai pranešė, jog visi 112 metų senumo teatre įstrigę žmonės jau ištraukti.

Liudininkai sakė prieš sugriuvimą girdėję traškesį, bet pamanę, jog tai vaidinimo dalis.

Gelbėtojai sakė, kad jiems taip pat buvo pranešta apie dalies balkono griūtį. Jie atsisakė spėlioti, dėl ko įvyko nelaimė.

REKLAMA
REKLAMA

Septyni žmonės buvo sunkiai sužeisti ir išvežti į ligoninę Londono centre, nurodė policija. Pareigūnai sakė, kad jiems nežinoma, jog per šį incidentą būtų žuvę žmonių.

REKLAMA

„Mes suteikėme pagalbą 81 sužeistajam, kuris gali vaikščioti, taip pat septyniems rimtai sužeistiems pacientams“, –pranešime spaudai pažymėjo Londono greitosios pagalbos tarnyba.

Pareigūnai pridūrė, kad nei vienas sužeidimas nėra mirtinas.

Londono priešgaisrinės apsaugos brigada nurodė, kad per incidentą teatre buvo maždaug 720 žmonių. Kad salė buvo sausakimša nėra nuostabu, nes prieškalėdiniu laikotarpiu Londono teatrai tradiciškai būna pilni žmonių.

„Dalis teatro lubų nugriuvo ant žiūrovų, kurie žiūrėjo spektaklį. Krisdamos lubos nugriovė ir dalį balkonų“, - sakė ugniagesys Nickas Hardingas (Nikas Hardingas).

REKLAMA
REKLAMA

„Per visą savo ugniagesio tarnybos laiką man dar neteko matyti tokio incidento. Įsivaizduoju, kad daug žmonių mėgavosi spektakliu prieš Kalėdas“, - sakė jis.

Londono ugniagesių brigadų profesinė sąjunga nurodė, kad „sugriuvo gipsatūra puoštos lubos ir medinės atramos“.

AFPTV reporteriai pranešė matę kelis žmones, kurie buvo išnešti neštuvais iš incidento vietos.

Kitiems nukentėjusiesiems, tarp jų kai kuriems su aptvarstytomis galvomis, pagalba buvo teikiama šalimais esančio teatro „Queen's Theatre“, kuriame buvo rodomas miuziklas „Vargdieniai“ (Les Miserables), vestibiulyje.

Aštuoniolikmetis Desmondas Thomas (Desmondas Tomas), kuris teatre buvo su bendramoksliais, sakė, kad prieš sugriuvimą girdėjo triukšmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt 10 minučių po spektaklio pradžios mes girdėjome taukšenimą, bet pamanėme, jog lyja, - sakė jis. - Tada atsirado įtrūkis, kuris ėmė didėti, ir staiga įvyko griūtis... po to visas teatras prisipildė dulkių ir dūmų.“

Maždaug valandą prieš incidentą Londone buvo girdima perkūnija.

AFP žurnalistai nurodė, kad kažkiek nukentėjusiųjų, tarp jų ir vaiką, į ligoninę išvežė Londono raudonasis autobusas.

Socialinės žiniasklaidos svetainėse paskelbtose nuotraukose matyti žmonės, kurie bėga iš teatro su galvos sužeidimais ir padengti dulkių.

Laikraščio „Independent“ korespondentas Simonas Usborne'as (Saimonas Asbornas) sakė, jog nukritus mūro gabalams sceną aptemdė dulkių „debesis“.

REKLAMA

„Kilo panika, girdėjosi šauksmai“, - sakė jis.

Spektaklį su šeima parteryje žiūrėjęs Martinas Bostockas (Martinas Bostokas) sakė, kad krentanti nuolauža jam sužeidė galvą.

„Teatre buvo visiškas chaosas. Buvo absoliučiai baisu ir siaubinga, - sakė jis Britanijos "Sky News". - Manau, jog nugriuvo dalis balkono.“

„Iš pradžių pamanėme, jog tai dalis spektaklio. O tada gavau smūgį per galvą“, - pridūrė jis.

Savo ruožtu 65 metų Libby Grundy (Libi Grandi) sakė išgirdusi trenksmą, o tada pamačiusi „didelį dulkių debesį.“

„Pamaniau, kad tai specialieji efektai, - sakė ji. – Tada žmonės suprato, jog įvyko kažkokia avarija ir ėmė stotis iš vietų. Žmonės nepanikavo. (Bet) žmonės buvo gan sukrėsti, kai ištrūko.“

REKLAMA

775 vietas turintis teatras „Apollo“, pavadintas pagal graikų ir romėnų dievą Apoloną, muzikos ir menų globėją, buvo pastatytas 1901 metais.

Spektaklyje, kuris yra skirtas tiek jaunajai auditorijai, tiek suaugusiesiems, pasakojama apie berniuką su Aspergerio sindromu – autistiniu vystymosi sutrikimu , kuris užsimoja išaiškinti vieną nusikaltimą.

Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) savo „Twitter“ paskyroje nurodė, kad jam nuolat pranešama apie krizės eigą.

Jis pagyrė sostinės pagalbos tarnybas už tai, kad į incidento vietą jos atvyko per tris minutes, taip pat už jų „spartų darbą“ padedant sužeistiesiems.

(papildyta 00.48) „Šiuo metu turime 81 nukentėjusį, kuris gali vaikščioti, taip pat septynis rimtai sužeistus pacientus“, –pranešime spaudai pažymėjo Londono greitosios pagalbos tarnyba. Šimtai gelbėtojų nuskubėjo į nelaimės vietą, tačiau ugniagesiai sakė, kad visi įstrigę žmonės jau ištraukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Londono priešgaisrinės apsaugos brigada nurodė, kad per incidentą teatre buvo maždaug 720 žmonių.

(papildyta 00.18) Šimtai gelbėtojų nuskubėjo į nelaimės vietą, tačiau ugniagesiai sakė, kad visi įstrigę žmonės jau ištraukti.

Viename didžiausių Londono teatrų – Apollo įgriuvo dalis stogo, skelbia bbc.co.uk. Kiek yra nukentėjusiųjų ir žuvusiųjų – neskelbiama.

Londono greitosios pagalbos medikų teigimu, šiuo metu yra per 90 sužeistųjų, taip pat 40 itin sunkiai.

„Visas kupolo stogas nukrito tiesiai ant žiūrovų prieš mus“, - teigė vienas teatre buvusių žiūrovų.

Teatre vyko spektaklis „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“, sukurtas pagal Marko Haddono knygą. Nelaimė įvyko apie 22 val. 15 min. Lietuvos laiku.

Spektaklio žiūrovai po nelaimės teigė, kad iš pradžių visi manė, kad tai tik šou dalis. Tačiau teatras paskendo dulkėse, o žmonės pradėjo dusti. Teatre buvo 775 sėdimos vietos. „Apollo“ teatras pastatytas 1901 metais.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų