REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Evaldas Ignatavičius gruodžio 19 dieną Minsko tarptautiniame oro uoste dalyvavo pirmojo aviakompanijos „Belavia“ skrydžio maršrutu Minskas – Vilnius atidaryme.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Simboliška, jog šis skrydis sujungia kaimynines sostines Minską ir Vilnių, kuomet Lietuva vis dar atlieka istorinę mūsų šaliai pirmininkavimo ES Tarybai misiją. Juk būtent Lietuvos pirmininkavimo metu iškelta iniciatyva stiprinti ES ir Rytų partnerystės valstybių bendradarbiavimą transporto srityje, surengtas pirmasis ES ir Rytų partnerystės šalių transporto ministrų susitikimas. Džiaugiamės, matydami praktinius šio bendradarbiavimo žingsnius, tikime, jog jie padės mūsų piliečiams laisviau bendrauti, greičiau ir patogiau keliauti“, – teigė E. Ignatavičius.

REKLAMA

 

Palydėtuvių ceremonijoje dalyvavo Baltarusijos turizmo ir sporto bei transporto ir komunikacijų ministerijų atstovai, aviakompanijos „Belavia“ ir Minsko oro uosto vadovai, žurnalistai.

 

Linkėdamas naujai oro jungčiai sėkmės ir kviesdamas reiso keleivius susipažinti su Lietuva, ambasadorius įteikė Lietuvos pirmininkavimo metu išleistus ir Baltarusijos rinkai skirtus leidinius „Best of Lithuania“ ir „Mastactva“, pasakojančius apie šiandienos Lietuvos ekonomiką, kultūrą, meną, turizmo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Baltarusijos ryšiai transporto ir tranzito srityje pastaruoju metu labai dinamiški, auga ir tarpusavio turizmo srautai. Per pirmuosius tris 2013 metų ketvirčius iš Baltarusijos į Lietuvą atvykstančių ir viešbučiuose apsistojančių turistų skaičius išaugo 37 procentais. Manoma, jog 2013 m. Lietuvą aplankys ne mažiau kaip 420 tūkstančių Baltarusijos turistų. Panaši ir vizų išdavimo Baltarusijos piliečiams dinamika – per vienuolika 2013 m. mėnesių Lietuvos ambasada Minske Baltarusijos piliečiams išdavė beveik 180 tūkstančių vizų – 22 procentais daugiau nei atitinkamu 2012 m. laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Tikimasi, jog naujasis reisas ne tik pagerins susisiekimą tarp Minsko ir Vilniaus, bet ir leis Lietuvos ir Vakarų bei Šiaurės Europos šalių gyventojams pasinaudoti patogiomis jungiamųjų skrydžių galimybėmis Rusijos, Pietų Kaukazo, Vidurinės Azijos, Kinijos kryptimis, o šių regionų gyventojams – per Minską ir Vilnių patogiau pasiekti Šiaurės ir Vakarų Europą.

 

„Belavia“ CRJ lėktuvais skraidys tarp Minsko ir Vilniaus aštuonis kartus per savaitę – pirmadieniais (2 kartus), ketvirtadieniais, penktadieniais, šeštadieniais (2 kartus) ir sekmadieniais (2 kartus). Skrydis truks 40 minučių, bilietų į abi puses kainos su visais mokesčiais ir rinkliavomis prasideda nuo 62 eurų (214,5 litų). Nuo 2014 m. vasaros sezono planuojama pratęsti šio skrydžio maršrutą iki Palangos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų