REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vakar Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 44-erių metų Joniškio rajono gyventoja Elena Jankūnienė buvo kaltinama itin žiauriu sugyventinio nužudymu bei žiauriu elgesiu su gyvūnais. Moteris pripažinta kalta.

REKLAMA
REKLAMA

 

Į kaltinamųjų suolą sėdusi E. Jankūnienė apie šių metų sausio 7–osios naktį Bariūnų kaime, Joniškio rajone, padarytą nusikaltimą teismo metu parodymus duoti atsisakė. Moteris prašė, kad būtų vadovaujamasi parodymais, kuriuos ji davė ikiteisminio tyrimo metu. Bylos duomenimis, E. Jankūnienė su sugyventiniu Arūnu A. sausio 6-ąją po darbų nusipirko vyno. Pasak moters, išgėręs vyriškis įsiuto, kai virtuvę, kur jie vakarojo, pridergė katinas. Ikiteisminio tyrimo metu E. Jankūnienė prisipažino, jog su sugyventiniu susipyko dėl to, kad pastarasis ketino nusukti sprandą katinui. Moteris iš pradžių žarstekliu Arūnui A. smogė į galvą, o po to ėmė jį badyti peiliu. Nuo patirtų traumų vyras mirė įvykio vietoje. Ekspertai konstatavo, kad aukai smogta 76 kartus. Tuo pačiu peiliu E. Jankūnienė papjovė ir katiną. Palikusi namus ji išėjo girtauti. Po nusikaltimo ir išgertuvių sulaikytai moteriai buvo nustatytas didesnis nei 2 prom. girtumas.

REKLAMA

„Teismas, išnagrinėjęs šią bylą, konstatavo, kad nusikaltimas įrodytas kaltinamosios, liudytojų parodymais, kita byloje esančia medžiaga. E. Jankūnienė pripažinta kalta ir nuteista kalėti 14 metų, bausmę atliekant pataisos namuose“, – „Šiaulių naujienoms“ sakė Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas. Nužudytojo artimiesiems iš nuteistosios priteista 40 tūkstančių litų neturtinė ir 3131 lito turtinė žala. Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų