REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dantistai visada įspėja, kad saldainiai gadina dantis. Tačiau tai gali tapti praeitimi dėl naujo Berlyno biotechnologijų kompanijos „OrganoBalance“ ekspertimento, informuoja odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad iš tikrųjų valgomų saldainių kiekis neturi įtakos dantų gedimui. Visą problemą sukelia bakterijos, kurios lieka ant dantų po to, kai suvalgome saldainių. Taigi, mokslininkai vadovavosi labai paprasta logika – reikia sumažinti „blogųjų“ bakterijų skaičių saldainiuose ir dantų gedimo procesas turėtų pastebimai sulėtėti.

REKLAMA

Po to, kai suvalgote įprastą saldainių porciją, bakterijos Mutans streptococci ant jūsų dantų išskiria rūgštį, kuri pažeidžia dantų emalį. Kai emalis nusidėvi, atsiranda ėduonis.

Po kelių eksperimentų C. Lang su kolegomis išrado saldainius su negyvomis balterijomis Lactobacillus paracasei, kurios prisitvirtina prie ėduonį sukeliančių bakterijų ir jas nužudo.

Saldainiai, kurie „ne gadina dantų, bet juos taiso“, skamba nuostabiai, tačiau ar realybė irgi bus tokia nuostabi? Norint įsitikinti, kad naujieji saldainiai veiks būtent taip, kaip spėjama, bandomosios porcijos buvo išdalytos 60 savanorių. Rezultatai patvirtino, kad patobulintus saldainius valgiusiųjų seilėse rasta mažiau kenksmingų bakterijų. Taip pat išsiaiškinta, kad naujieji saldainiai nenaikina naudingųjų burnos bakterijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų