REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Erikas Weihenmayeris apako būdamas 13 metų amžiaus, tačiau neleido šiam įvykiui pakeisti jo gyvenimo. Jis yra vienas iš tų asmenų, kurie ne tik sugebėjo susitaikyti su negalia, bet ir gyventi taip, tarsi jos nebūtų. Jis yra vienintelis aklas žmogus žemėje, kuriam pavyko pasiekti Everesto viršūnę.

REKLAMA
REKLAMA

44 metų E. Weihenmayeris vadinamas garsiausiu aklu nuotykių ieškotoju pasaulyje. Atrodo, kad jis jau buvęs visur ir išbandęs viską – toks vyriškio gyvenimo būdas yra įkvėpimo šaltinis daugeliui visiškai sveikų žmonių. Jo veiklų sąraše – lipimas į kalnus, imtynės, dviračių sportas, slidinėjimas, leidimasis srauniomis kalnų upėmis, parasparniai, šuoliai su parašiutu...

REKLAMA

Būdamas jaunesnis Erikas visą dėmesį skyrė imtynėms – atstovaudavo savo valstijai JAV nacionaliniuose laisvo stiliaus imtynių čempionatuose. Pabaigęs koledžą 1993 metais ir įgijęs magistro laipsnį jis įsidarbino mokytoju. Dirbdamas mokykloje ir susidomėjo laipiojimu ir žygiais.

2001 metais E. Weihenmayeris įkopė į Everestą, o vėliau įveikė ir likusias septynias viršukalnes (aukščiausi kalnai kiekviename žemyne).

Vienas paskutinių nuotykių ieškotojo iššūkių – tapti pirmuoju aklu žmogumi, nusileidusiu baidare Didžiojo kanjono nacionaliniame parke. Nors ruošėsi tam net 4 metus, vyriškis buvo vos per plauką nuo mirties. „Irklavau ir staiga pajutau, kad upė tarsi užvirė po manimi. Pajutau, kad kvapą gniaužia panika. Šįkart man pavyko įsitverti gelbėjimo valties – laimingai išsigelbėjau. Tačiau galėjo ir nepasisekti... Jei mane būtų įtraukęs sūkurys,  nebūčiau nė žinojęs, į kurią pusę plaukti – juk nieko nematau...“.

Bet E. Weihenmayeris yra ne tik nuotykių ir iššūkių ieškotojas – jis yra ir šeimos žmogus. Grįžtančio po visų kelionių jo laukia žmona Ellen ir du vaikai – 12 metų Emma ir 10 metų Arjunas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų