REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pranešė išnagrinėjusi bylą pagal Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą dėl UAB „D Studija“ pavojingų lazerinių rodyklių pateikimo į rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikę patikrinimą UAB „D Studija“ parduotuvėje Kaune (Pramonės pr. 16), Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos specialistai produktų saugos ekspertizei atrinko Kinijoje pagamintą lazerinę rodyklę (kodas 6608), sakoma inspekcijos pranešime. Atlikus bandymus buvo nustatyta, kad gaminys neatitinka lazerinių gaminių saugą reglamentuojančio standarto reikalavimų. Prekės ženklinimo etiketėje nėra spinduliuotės simbolio, ant gaminio ir jo pakuotės esančiose etiketėse pateikta skirtinga informacija, nenurodyti šios klasės lazeriniam produktui nustatyti perspėjimai vartotojams dėl galimo pavojaus akims.

REKLAMA

Nustačiusi, kad lazerinė rodyklė neatitinka saugaus gaminio reikalavimų ir jos vartotojams yra rimta rizika susižaloti, Valstybinė ne maisto produktų inspekcija uždraudė bendrovei pateikti produktą į rinką, nurodė jau parduotas lazerines rodykles susigrąžinti ir atitinkamomis sąlygomis jas sunaikinti bei įpareigojo UAB „D Studija“ įspėti vartotojus apie susijusią su pavojingu produktu riziką.

Išnagrinėjusi bylą Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba už Produktų saugos įstatymo 8 straipsnio 1 punkto pažeidimą UAB „D Studija“ skyrė 2000 litų baudą, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų