REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kovotojai su Rusija – operetiniai feldmaršalai

Leisti sau nelįsti į prezidentinį užpakalį konservatoriai tiesiog negali.

„Nekomentuosiu jūsų laidai, nes jūs atstovaujate Rusijos interesams“, – nervingai šypsodamasi sušvirkštavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pagrindinė karvedė Rasa Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Suširšktavo ir, nenusiimdama nuo veido plastmasinės šypsenos, puolė ieškoti rankinuke išganingojo mandato, idant greičiau pasislėptų nuo kameros ir mikrofono Seimo posėdžių voljere. Išgelbėjo sportiškais šuoliais iš vidaus prilapatavęs verslininkas-politikas Dainius Kreivys. Jis laiku atidarė duris ir konservatyvioji feldmaršalė sėkmingai paspruko nuo nežinia ką sumaniusių Rusijos agentų.

REKLAMA

TS-LKD lengviau atsikvėpė – bent su viena klastingų priešų provokacija susidorota. Bet, atsitik tu man taip, vos po dešimties minučių įsidrąsinusi feldmaršalė išsliūkino iš posėdžių salės ir, kuomet tie patys „agentai“ šnekučiavosi su Vida Marija Čigriejiene abortų klausimu, praeidama bandė sukomanduoti: „mes nedalyvaujam šitoje laidoje!“. Disciplina Rasos kariaunoje, matyt, kiek sušlubavusi, nes partijos eilinė nenusiplėšė mikrofono ir ramiai baigė interviu jautria tema. Ar už tai ji paskui gavo įsakymą dantų šepetuku išplauti partijos būstinę – nežinia. Tebūnie tai partinės konservatorių „diedovščinos“ paslaptis – nelabai ir įdomu. Įdomiau kitkas – ko gi taip nervinasi R. Juknevičienė. Juk ąžuoliukai Afganistane gal tebežaliuoja?

REKLAMA
REKLAMA

Pradėkime nuo pradžių. „Rusija kariauja informacinį karą prieš Lietuvą“! Šią atseit nebanalią „naujieną“ Valstybės saugumo departamento (VSD) ir prezidentūros lakštingalos bei varnos iščiulbėjo bei iškrankė perspėdamos, kad visi, kas kritikuoja jos ekscelenciją prezidentę Dalią Grybauskaitę – Rusijos šnipai. Ir tai esąs organizuotas Rusijos puolimas, nukreiptas prieš lietuvos aktyvią poilitiką Rytų partnerystės fronte.

TS-LKD, tenedrįsta niekas nė suabejoti, labiausiai kovoja su Rusija. Netgi turi kažkur pasidėję Rusijos sulaikymo strategiją. Tad ir tuomet, kai buvo paskelbta, jog prezidentę Dalią puls Rusijos žvalgybos elitas, kurį neva sėkmingai demaskavo VSD, konservatoriai suošė: „rusai eina“. Ir čia ištiko tai, kas turėjo ištikti. Kaip prezidentės savireklamos akcija sugalvotas triukas buvo dar ir atliktas labai netechniškai, patiems nutekinant niekines rašliavas, paskui, nenorint pasodinti į kalėjimą pačios prezidentės parankinių, pripažįstant, kad nieko svarbaus tose rašliavose ir nebuvo. Nes tik taip galima paaiškinti skubų grifo „slaptai“ panaikinimą VSD atgrubnagių pažymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet ne viskas taip paprasta. Juk prezidentė ir jos alavinis generolėlis Gediminas Grina jau spėjo Urbi et Orbi ištransliuoti, kad Rusija per jos didenybę Dalią puola visą Europą, torpeduodama Rytų partnerystės politiką! Tas faktas, kad pati D. Grybauskaitė spjaudė ir čiaudė į tą rytų frontą kadencijos pradžioje ir slapstėsi nuo Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio, idant net atsitiktinai nesusitiktų, buvo jau primirštas. Propagandinei niektauzai sustiprinti – reikėjo pakylėti ją iki europinio lygmens.

Gal dėl to, kai gėdingai žlugo ir visų bent kiek mastančių žmonių buvo išjuoktas mėginimas pasigirti žvalgybos laimėjimais, prezidentė, kuri atsakinga už užsienio politiką, prikando liežuvį dėl iš esmės Europos Sąjungos fiasko Ukrainoje. Dargi ištikusio tuo metu, kai pirmininkavo Lietuva. D. Grybauskaitė tai ne Valdas Adamkus – į Maidaną nepuolė – nesuprastų ta rinkėjų dalis, kuriai labai patiko jois burnojimas prieš Ameriką ir apsitrainiojimas su Lukašenka. Tyla – gera byla, nutarė šalies vadovė.

REKLAMA

O jei liežuvį prikando prezidentūra, tai konservatoriai turi likti solidarūs iki galo. Mat partijai savojo kandidato prezidento rinkimuose per metus ir su žiburiu rasti nepavyks. Tad dėl vidinės politinės konjunktūros leisti sau nelįsti į prezidentinį užpakalį konservatoriai tiesiog negali.

Štai todėl feldmaršalė Rasa ir kariauja prieš Kremlių ne Maidane. Ten šalta, mandatas ir imunitetas nelabai galioja, Kreivys neatbėgs pridengti, „Berkut“ banditai blogai nusiteikę, o ir prezidentė D. Grybauskaitė neleidžia.

O kaip ten su nedraugiška Kremliaus informacinių buldogų armija? Kaip jau rašiau – žinia, jog Rusija varo propagandą – naujiena nebent aršiausių VSD-ešnikų ir konservatorių vaikams, kurių jie, konspiracijos sumetimais, gal neleidžia į mokyklą ir laiko uždarę nuo ryšių atkirstuose rūsiuose. O kadangi tikuosi, jog taip nėra, tai ne paslaptis turbūt niekam. Vienintelė paslaptis – kaip galima taip ciniškai dangstytis patriotiniais lozungais ir prekiauti savo 10-11 procentų patriotiškų senukų balsų? Tas klausimas turbūt ir drebina rankas, ieškant leidimo į Seimo salę, nes juk puikiai suvokiama, kad už 30 politinių ėdžių sidabrinių patys konservatoriai, kartu su S. Daukanto aikštės vedėja ir nutiesė kilimą į Maidano tribūną Graužinienei, Songailai ir dar bala žino kam. Nervingų maršališkai-patriotiškų traukulių vizualizacija šiandien 22 val. – „Lietuvos tyro televizijos“laidoje „Patriotai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų