REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išradinga moteris pakeitė vairuotojų elgseną

Nebereikia lakstyti paskui, niekas nesikeikia ir nesiuntinėja dėl dviejų litų į visas puses

Centrinėse miesto gatvėse mokesčius už automobilių stovėjimą renkantys Savivaldybės įmonės darbuotojai dažnai priversti išklausyti ne tik priekaištų, bet ir užgaulių žodžių, tačiau Savanorių aikštėje dirbanti Marytė Adomėnienė bent jau šią savaitę sulaukia tik pagyrų ir nuoširdžių šypsenų.

Nykštukas, renkantis pinigėlius

Kontroliere dirbanti moteris prieš gražiausias žiemos šventes persirengė nykštuko kostiumu: ne tik pasidabino raudonu kostiumu ir kepure, bet ir nepamiršo kitų svarbių atributų – baltos barzdos ir ūsų. Kad po nykštuko kostiumu slepiasi dailiosios lyties atstovė, išduoda tik dailiai raudonai nulakuoti nagai.

„Artėja Arklio metai, planavau persirengti arklio kostiumu, bet labai gaila, kad tokio neradau. Iki pat Kalėdų būsiu nykštukas, nes Kalėdų Senelis dalina dovanas ir saldainius, o aš pinigėlius renku“, – juokavo M. Adomėnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris džiaugėsi, kad visi geranoriškai moka pinigus už stovėjimą, net nereikia lakstyti paskui vairuotojus, šie patys prieina prie spalvingai apsirengusios kontrolierės. Kai kurie net iš tolo moja nykštukui.

REKLAMA

„Gal mano apranga, o gal šypsena ir žmones verčia šypsotis. Nors tuoj gražiausios metų šventės, bet dažnas susiraukęs, paniuręs, tačiau beveik visi pamatę mane bent jau nusišypso“, – džiaugiasi galėdama skleisti gerą nuotaiką M. Adomėnienė.

Jos teigimu, kontrolierių darbas – nepavydėtinas. Ne dėl to, kad žiemą tenka šalti, o vasarą – kepti kaitroje, bet todėl, kad tenka „sugerti“ neigiamas žmonių emocijas.

Dažna situacija, kad pinigus renkančios moterys tiesiog užgauliojamos įvairiais necenzūriniais žodžiais, atsisakoma mokėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai pamato mane taip apsirengusią, tikrai niekas nesikeikia ir nesiuntinėja dėl dviejų litų į visas puses. Atvirkščiai, dabar visi tik giria už originalumą ir gerą nuotaiką. Ir dirbti vienas malonumas“, – sakė kontrolierė.

Patinka stebinti

M. Adomėnienė pasakojo, kad savo direktoriaus atsiklaususi, ar gali taip apsirengti. Kadangi moteris jau ne pirmą kartą taip stebina panevėžiečius, jos darbdavių toks klausimas nenustebino. „Vis tiek tu apsirengsi“, – palaimino moters idėją prieš Kalėdas savaitei tapti nykštuku įmonės „Panevėžio gatvės“ vadovas.

Pernai M. Adomėnienė visiems gerą nuotaiką dalijo apsirengusi gyvatės-eglės kostiumu, dar anksčiau buvo apsirengusi snieguole. O prieš Velykas – Velykų zuikiu, kuris vairuotojus vaišino įvairiausiais skanėstais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien dar pirma diena, rytoj teks ir saldainių nusipirkti, kad galėčiau pavaišinti mažuosius panevėžiečius. Mat pabendrauti ir net nusifotografuoti su manimi nori ne tik vairuotojai“, – dėmesiu džiaugėsi moteris.

Nors persirengus spalvingu kostiumu darbas einasi kaip iš pypkės, kolegos jos pavyzdžiu nepasekė. Jos manymu, ne kiekvienas ir išdrįstų taip apsirengti. Moteris pasakojo, kad noras stebinti ir aplinkiniams dalinti gerą nuotaiką ją lydėjo nuolatos. Dirbdama mėsos kombinate, vėliau „Line“ ji taip pat nestokojo įvairių originalių idėjų.

„Aišku, dabar tenka šiek tiek save stabdyti. Bet kita vertus, juk nieko blogo nedarau. Man patinka skleisti gerą nuotaiką, dalinti šypsenas, o ko daugiau reikia prieš šventes. Tuo labiau kad ir žmonėms tai patinka“, – sakė M. Adomėnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų