REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Buvusių „Vilniaus vandenų“ vadovų ir darbuotojų bylą dėl galimų nusikalstamų veiksmų bendrovei vykdant viešuosius pirkimus, sudarant bei vykdant sutartis su kitomis bendrovėmis, teismui tikriausiai pavyks atversti tik praėjus metams nuo jos gavimo.

 Buvusių „Vilniaus vandenų“ vadovų ir darbuotojų bylą dėl galimų nusikalstamų veiksmų bendrovei vykdant viešuosius pirkimus, sudarant bei vykdant sutartis su kitomis bendrovėmis, teismui tikriausiai pavyks atversti tik praėjus metams nuo jos gavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamoji byla dėl didžiausios šalyje vandentiekio bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovų ir darbuotojų veiksmų Vilniaus apygardos teismui buvo perduota vasario 27 dieną.

REKLAMA

Į pirmąjį posėdį balandžio 24 dieną neatvyko du kaltinamieji – Darius Norkus ir Raimundas Dabravalskis. Rugpjūtį vienas ir rugsėjį trys suplanuoti posėdžiai taip pat neįvyko.

Spalio 2 dieną pasėdis neįvyko, nes susirgo kaltinamasis Nerijus Laurinaitis.

Gruodžio 2 dieną posėdis taip pat nevyko, nes nepasirodė kaltinamasis D.Norkus. Gruodžio 16-ąją, pirmadienį, į teismo posėdį atvyko visi kaltinamieji, tačiau nebuvo N.Laurinaičio advokato Edgaro Dereškevičiaus. Teismui jis atsiuntė pažymą, kad susirgo.

REKLAMA
REKLAMA

„Be kaltinamojo gynėjo procesas vykti negali, teismas skelbia pertrauką iki gruodžio 18 dienos“, – sakė teisėja Laureta Ulbienė.

Tačiau teisėja suabejojo, ar galės imtis bylos ir gruodžio 18 dieną, nes advokato pateiktoje pažymoje nurodyta, kad jis posėdyje dėl ligos negalės dalyvauti ir tą dieną.

Kitas posėdis numatytas kitų metų vasario 17 dieną.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos tirtoje baudžiamojoje byloje įtarimai dėl kyšio reikalavimo iš viešojo pirkimo metu pasirinktos bendrovės direktoriaus už sutarties su bendrove „Vilniaus vandenys“ pasirašymą pateikti buvusiam „Vilniaus vandenų“ generaliniam direktoriui D.Norkui, pardavimo ir rinkodaros direktoriui N.Laurinaičiui, gamybos padalinio vadovui Vytautui Kisieliui ir plėtros direktoriui Linui Didrikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak STT pranešimo, šis tyrimas dėl „Vilniaus vandenų“ vadovų neteisėtų veiksmų pernai buvo išskirtas iš 2009 metais pradėto didelės apimties ir sudėtingo ikiteisminio tyrimo.

D.Norkui ir N.Laurinaičiui kitoje byloje jau paskelbtas nuosprendis dėl kyšininkavimo. Nuteistiesiems skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Abu nuteistieji turės sumokėti po 20 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio, arba 2,6 tūkst. litų įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dabar teismui perduota byla dėl devynių galimai nusikalstamos veiklos epizodų.

Buvęs bendrovės generalinis direktorius D.Norkus kaltinamas kyšio reikalavimu iš kitos bendrovės direktoriaus už tai, kad minėtai bendrovei būtų grąžinti uždelsti „Vilniaus vandenų“ šimtatūkstantiniai įsiskolinimai už suteiktas paslaugas.

REKLAMA

Be to, įtarimai dėl padėjimo generaliniam direktoriui D.Norkui susitarti dėl kyšio priėmimo iš vienos Lietuvoje veikiančios stambios bendrovės teritorinio padalinio vadovo už neteisėtą veikimą bendrovės naudai organizuojant ir vykdant viešojo pirkimo konkursą pareikšti „Vilniaus vandenų“ vadovo patarėjui viešųjų pirkimų klausimais.

D.Norkus yra minimas ir Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus baudžiamojoje byloje – jis yra liudytojas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų