REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlų šeštadienio vakarą Lietuvos laiku Mėnulio paviršiuje minkštai nusileidęs pirmasis Kinijos mėnuleigis „Yutu“ perdavė į Žemę pirmąsias nuotraukas, pranešė šalies naujienų agentūra „Xinxua“.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad pirmosiose nuotraukose matomi paties mėnuleigio ir „Chang'e 3“ misijos nusileidimo modulio fotokamerų užfiksuoti vaizdai: „Yutu“ ir nusileidimo modulis fotografavo vienas kitą. Šis fotoseansas vyko mėnuleigiui išriedėjus iš nusileidimo modulio ir pavažiavus maždaug 9 metrus į šiaurės pusę, sakoma pranešime.

REKLAMA

Pagal Kinijos „Chang'e 3“ misijos planą mėnuleigis „Yutu“ Mėnulio Vaivorykščių įlankos rajone turėtų darbuotis ne mažiau nei 3 mėnesius. Mėnuleigyje sumontuoti modernūs radarai leis tyrinėti Mėnulio reljefo ypatumus „Yutu“ maršruto apylinkėse, o spektrometrais bus tiriama grunto ir uolienų cheminė sudėtis. Mėnuleigyje įrengtos keturios navigacinės ir panoraminės vaizdo kameros, kurių fiksuojami didelės raiškos vaizdai bus transliuojami į Žemę.

Pasak Kinijos mokslininkų, šešiaratis „Yutu“, vykdydamas tyrimų programą, Mėnulio paviršiumi važinės vidutiniu 200 metrų per valandą greičiu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų