REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ji žalesnė nei jums atrodo

Ekologiška eglutė iš medžio

 

Joostas Tayloras (34) tikisi atradęs ekologišką alternatyvą tradicinėms kalėdinėms eglutėms, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt ši kalėdinė eglutė ir nėra tokia romantiška kaip tradicinės eglės, tačiau J. Tayloras tikisi atradęs puikų sprendimą šiame į ekologiją besikoncentruojančiame amžiuje.

REKLAMA

Po švenčių milijonai eglučių yra išmetami, tad ši J. Tayloro medinė eglutė turėtų įtikti tiek gamtosaugininkams, tiek gamtą mylinčioms ir tausojančioms šeimoms.

Tai tik pirmosios šventės, kai J. Tayloras pradėjo savo verslą, tačiau atrodo, kad šis bus priverstas plėstis. Vyriškis gauna užsakymų iš visos Europos, Filipinų ar net Australijos ir, žinoma, iš britų šeimų.

Kaip sako idėjos sumanytojas, jo eglutės atrodo išradingai, neturi spyglių ir nedaro žalos miškui – žaliava jo gaminiams atgabenama iš raudonmedžio miškų Skandinavijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš 8 milijonų tradicinių kalėdinių eglučių vos 2 milijonai yra perdirbamos. Tai didžiuliai atliekų kiekiai“, – sako J. Tayloras.

Jis vardija ir daugiau šios medinės eglutės pranašumų: ji yra nepavojinga naminiams gyvūnėliams (mat šie paprastai ėda eglučių spyglius), žymiai paprasčiau ją papuošti. J. Tayloras tiki, kad tai ateities Kalėdų eglutė.

Šio neįprasto dizaino eglutės nėra pigios – brangiausios eglutės kaina siekia iki 200 svarų sterlingų. Tačiau, kaip teigia idėjos autorius, – jūs įsigyjate eglutę visam gyvenimui.

O šios ekologiškos eglės populiarumą įrodo ir vis augantys užsakymai – per savaitę tokių eglučių vyras išsiuntė 135. Akivaizdu, žmonės nori ekologiškų Kalėdų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų