REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar dažnai ko nors paklausus žmogaus tenka raudonuoti? Kaip išmokti užduoti taktiškus klausimus? Paprastos gyvenimiškos situacijos, pateiktos apačioje, padės Jums išvengti tokių nemalonių situacijų...

REKLAMA
REKLAMA

Ko negalima sakyti darbo vietoje?

NESAKYK: „Tai nėra mano darbas.“

KODĖL? Jei viršininkas liepia Tau kažką padaryti, tai jau yra Tavo darbas.

KEISTINA: „Nežinau, ar man derėtų atlikti šį darbą“. (Pakalbėkite su viršininku apie savo pareigas ir atsakomybes darbe).

REKLAMA

NESAKYK: „Tai gali pasirodyti kvaila, bet...“

KODĖL? Niekada nepristatyk savo idėjų „skysta kalba“. Neapsisprendusio žmogaus įvaizdis nėra gerai.

KEISTINA: „Kokia yra jūsų nuomonė?“ Tai rodo Jūsų pasitikėjimą savimi ir padeda idėjas pristatyti efektingiau.

NESAKYK: „Neturiu laiko kalbėtis su jumis“.

KODĖL? Tai labai nemandagu.

KEISTINA: „Aš tuoj baigsiu savo darbus. Ar galėčiau pas jus ateiti kiek vėliau?“ (Svarbu mandagiai paaiškinti, kodėl šiuo metu negali kalbėtis, ir pasiūlyti tinkamą laiką vėlesniam susitikimui).

REKLAMA
REKLAMA

Ko nederėtų sakyti kalbant apie nėštumą ir vaikus?

NESAKYK: „Ar tu nėščia?“

KODĖL? Jei atsakymas bus neigiamas, pasijusi nekaip, o tavo draugė pamanys, jog ji priaugo labai daug svorio.

KEISTINA: „Labas, malonu tave matyti! Atrodai puikiai!“ (Geriausia niekada neklausti apie nėštumą. Tokie klausimai yra „pavojingi“).

NESAKYK: „Ar planuoji vaiką žindyti krūtimi?“

KODĖL? Klausimas gali pasirodyti per daug asmeniškas. Ne visos moterys apie tokius dalykus yra pasiruošusios kalbėti viešai.

KEISTINA: Geriau nieko panašaus niekada neklausti. Nors ir esat itin artimos draugės, geriau tokių asmeniškų dalykų neklausti. Jei jau „susimovei“, derėtų draugės paklausti, ar ji jaučiasi patogiai Tau pasakodama tokius asmeniškus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NESAKYK: „Ar tai tavo vaikai? Matyt, tikriesiems tėvams sunku buvo juos palikti.“

KODĖL? Tokiu būdu Tu tarsi pabrėži, jog dirbtinis apvaisinimas ar įsivaikinimas prieštarauja natūraliems gamtos dėsniams ir pan.

KEISTINA: „Tavo vaikai nuostabūs? Kiek jiems metų?“

Ko nederėtų sakyti susipykus su savo mylimuoju/mylimąja?

NESAKYK: „Tu visada...“ „Tu niekada...“ „Tu neteisus...“

KODĖL? Kalbėjimas tokiomis viską apibendrinančiomis frazėmis veda link „kaltų ieškojimo“ žaidimo. Tai skatina partnerį užimti „gynybinę poziciją“ ir dar labiau blogina padėtį. Konfliktas tik paaštrėja.

REKLAMA

KEISTINA: „Man labai liūdna, jog tu indus ir vėl palikai kriauklėje. Ką mes galėtume padaryti, jog tai nebepasikartotų?“ (Įvardis „aš“ parodo tavo būseną konkrečiu metu. Sakinį pradėjusį žodžiu „aš“ labiau išreiški savo jausmus. Tai padeda Tavo partneriui  jautriau reaguoti į Tavo sakomus žodžius jam).

NESAKYK: „Jei tu mane tikrai mylėtum, tu galėtum...“

KODĖL? Kuo daugiau sakysi savo partneriui, jog esi nelaiminga/nelaimingas, tuo labiau tokia/toks ir jausiesi. Partnerio maldavimas, jog jis ką nors padarytų, nėra pats geriausias būdas stiprinti Jūsų santykius.

KEISTINA: „Aš nesijaučiu gerai, kai tu man nepadedi tvarkytis namuose. Aš jausčiausi geriau, jei tu galėtum...“ (Svarbiausia yra žinoti savo liūdesio priežastis ir ieškoti sprendimo būdų visa tai pašalinti).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų