REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kijevui gresia dar daugiau protestų: Ukrainos vyriausybės šalininkai planuoja mitingą

Į sostinę plūsta 20 tūkst. lazdomis ginkluotų protestuotojų

Keblioje padėtyje atsidūrę Ukrainos lyderiai planuoja sukviesti tūkstančius savo šalininkų į Kijevo centrą, kur jau kelias savaites vyksta opozicijos protestai.

REKLAMA
REKLAMA

Ukraina šiuo metu išgyvena gilią politinę krizę: Kijevo centrinė aikštė apjuosta barikadomis; joje palapinių miestelį įkūrę protestuotojai reikalauja, kad atsistatydintų prezidentas Viktoras Janukovyčius. Šias demonstracijas išprovokavo šalies vadovo sprendimas įšaldyti suartėjimą su Europos Sąjungą (ES) ir atnaujinti glaudžius ryšius su Rusija.

REKLAMA

Penktadienį vykusios derybos tarp V.Janukovyčiaus ir opozicijos lyderiais davė mažai rezultatų. Prezidentas pasiūlė pritaikyti amnestiją visiems protestuotojams, suimtiems per pastarąsias demonstracijas, tačiau opozicija reikalauja pirmalaikių šalies vadovo ir parlamento rinkimų.

Sunerimę dėl nesiliaujančio spaudimo, kurį vyriausybei daro tūkstančiai eurointegracijos šalininkų, protestuojančių sostinės centre, režimo šalininkai šeštadienį planuoja surengti atsakomąjį mitingą netoliese esančioje aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat gauta nepatvirtintos informacijos, kad į Kijevą plūsta 20 tūkst. pozicijos protestuotojų, kurie gaubiasi Ukrainos vėliavomis ir nešasi lazdomis.

Užsienio žiniasklaida praneša, kad JAV Senatas parengė rezoliuciją, kurioje siūloma įvesti vizų režimo apribojimus ir įšaldyti turtą tiems, kurie atsakingi už smurto prieš mitinguotojus Ukrainoje panaudojimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų