REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulius Masalskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Japonijoje, Fukušimos jėgainės regione, į kurį dėl radioaktyvių teršalų negali grįžti gyventojai, pradėjo plisti iki šiol čia beveik nematyti gyvūnai – sulaukėjusios gauruotos kiaulės.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos nacionalinė televizija patikrino visas 11 savivaldybių, į kurias vis dar uždrausta grįžti vietos gyventojams, ir penkiose vietos pareigūnai patvirtino, kad tokių sulaukėjusių kiaulių tikrai atsirado. Vietos miškininkai sako, kad tai – po gyventojų evakuacijos į miškus pabėgusių paprastų kiaulių ir vietos šernų mišrūnai.

REKLAMA

Gauruotos kiaulės nevengia pašeimininkauti ir paliktuose be priežiūros tvartuose bei sandėliuose.

„Durys buvo uždarytos, bet jos norėdamos patekti vidun jas atsidarė“, – liudijo vienas japonas.

Vietos gyventojai, kuriems dėl radioaktyvių Fukušimos teršalų draudžiama čia gyventi, turi teisę trumpam aplankyti savo namus, bet tai, ką jie ten pamatė, visai jiems nepatiko.

„Norėčiau, kad vietos ar centrinė valdžia ką nors dėl jų darytų. Manau, kad jų skaičius tik didės“, – nuogąstavo kitas savo namus aplankęs vyras.

Japonų specialistai, kurie pradėjo domėtis šia šerninių kiaulių populiacija, nusprendė, kad jas reikia medžioti. Paaiškėjo, kad tokios mišrūnės yra gerokai vislesnės už tikrus miško šernus ir paliktos likimo valiai tik pridarys dar daugiau nuostolių ūkiams. Be to, sudarys nereikalingą konkurenciją laukiniams šernams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų