REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ES vardu lankosi Kijeve, kur toliau tęsia pastangas siekiant dialogo tarp Ukrainos valdžios, opozicijos ir visuomenės.

REKLAMA
REKLAMA

„Asmeniškai kreipiausi į sekretorių Andrejų Kliujevą, prašydamas užkirsti kelią provokacijoms, priešpriešai bei perdėtos jėgos naudojimui Maidane, šalia kurio aktyviai telkiami ir valdančiosios Regionų partijos rėmėjai“, – sakė L. Linkevičius.

REKLAMA

Ministras susitiko su Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Andrejumi Kliujevu, užsienio reikalų ministru Leonidu Kožara, verslininkais, Kijeve reziduojančiais JAV ir ES šalių ambasadoriais, dar laukia susitikimai su kitais valdžios, opozicijos ir visuomenės atstovais, ekspertais, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.

„Susitinkame su valdžios, verslo, visuomenės ir opozicijos atstovais, norime įsiklausyti į jų argumentus, mėginame palengvinti susikalbėjimą. Svarbiausia, kad vyktų dialogas ir išvengtume dar didesnio susipriešinimo bei prievartos protrūkio“, – pabrėžė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimuose su Ukrainos valdžios atstovais L. Linkevičius pabrėžė, jog būtinos nuoširdžios ir konkrečios valdžios pastangos rasti adekvatų atsaką į Maidano reikalavimus, užkertant kelią padėties blogėjimui.

„Reikia išvengti pozicijų radikalizavimosi – privalome rasti išeitį. Asociacijos sutartis yra ekonominių ir politinių problemų, su kuriomis Ukraina šiandien susiduria, sprendimo būdas, o ne jų priežastis. Aiškumas dėl Ukrainos valdžios ketinimų šia prasme smarkiai padėtų“, – pabrėžė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizitas vyksta užtikrinant tęstinį ES aukšto lygio atstovų buvimą Ukrainoje po ES vyriausiosios įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton vizito gruodžio 10–11 dienomis.

„Europa nori stiprios, demokratiškos ir klestinčios Ukrainos bei yra pasirengusi pasirašyti susitarimą, kuris padėtų siekti šių tikslų. Reformos ir modernizacija atkurtų šalių ir rinkų pasitikėjimą Ukrainos ateitimi“, – pabrėžė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų