REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant visuomenės pasipriešinimo, Aplinkos ministerija rekomendavo išduoti leidimą atlikti bandymus su genetiškai modifikuotais kukurūzais Dotnuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministerijos sekretoriaus Aleksandro Spruogio, ekspertai sutarė, kad eksperimentai nekeltų pavojaus aplinkai ir žmonių sveikatai. Žalieji tai vadina „spjūviu visuomenei į veidą“, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA

Prieštaringai vertinama amerikiečių biotechnologijų bendrovė „Monsanto“ kreipėsi į ministeriją su prašymu leisti auginti 2,5 tūkst. kv. metrų eksperimentinių genetiškai modifikuotų kukurūzų.

Genetiškai modifikuotų organizmų valdymo priežiūros komitetas įvertino jų galimybes kryžmintis su kitomis rūšimis, plisti gamtoje ir nukonkuruoti kitas rūšis.

„Specialistai sutarė, kad būtų leista auginti tik mokslo tikslais, nebūtų žalingo poveikio nei augalams, nei gyvūnams, nei žmonių sveikatai ir tai lėmė sprendimą rekomenduoti leisti“, – teigia A. Spruogis.

REKLAMA
REKLAMA

Galutinį sprendimą turės priimti Aplinkos ministerija pasitarusi su Sveikatos apsaugos ir Žemės ūkio ministerijos specialistais.

Tuo metu trečiadienį prie Seimo protestavę žalieji tai vadina akibrokštu ir toliau renka parašus, kad Lietuva būtų paskelbta laisva nuo genetiškai modifikuotų organizmų.

„Turint omenyje protestus ir tai, kad parlamentarai pripažino, kad Lietuva yra per maža tokiems eksperimentams, negaliu to pavadinti kitaip, kaip spjūviu visuomenei į veidą“, – Lietuvos radijui sakė Žaliųjų judėjimo atstovas Andrejus Gaidamavičius.

Pasak žaliųjų, nesant patikimų studijų apie ilgalaikį GMO poveikį ir atsižvelgiant į šalies dydį bei pavojų ekologinei žemdirbystei, Lietuva neturėtų įsileisti tokių eksperimentų iš viso.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų