REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „LG Electronics“ (LG) pranešė atlikusi tyrimą siekdama nustatyti, kur vartotojai pameta televizorių nuotolinius valdymo pultelius. Baltijos šalyse atliktas tyrimas atskleidė, kad didžioji dalis, net 88 proc., lietuvių yra bent kartą suradę pamestą pultelį lovoje ar sofoje. Dar 16 proc. teigė pultelį pametantys chalato kišenėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad lietuviai labiau nei latviai ar estai linkę pultelį palikti vonioje ar tualete – taip darantys sakėsi 11 proc. apklaustųjų. Dar gana dažna vieta pamesti nuotolinio valdymo pultelį – nukišti į spintelės stalčių. Įdomu, kad 3 proc. vyrų, kitaip nei moterys, pasisakė radę pamestą pultelį šaldytuve ar net šaldiklyje.

REKLAMA

Didžioji dauguma televizorių savininkų Baltijos šalyse naudojasi tradicinio modelio nuotoliniu pulteliu, tačiau populiarėja ir moderniems televizoriams pritaikyti išmanieji pulteliai, tokie kaip „LG Magic Remote“, sakoma LG pranešime. Be tradicinių garso nustatymo ir kanalų perjunginėjimo funkcijų, jie pritaikyti kontroliuoti 3D vaizdą, internetu atsisiunčiamas programas, patogiai naviguoti. Modernūs pulteliai turi kompiuterio pelei būdingas savybes – ratuką, žymeklį, taip pat gali reaguoti į judesių ir balso komandas.

LG nuotolinio valdymo pultelis „Magic Remote“ geba atpažinti kalbą ir vykdyti programų paiešką pagal nustatytus raktinius žodžius. Paieškos sistema apima „Smart TV“ platformos programas, įskaitant „Video on Demand“ paslaugą, „YouTube“ ir internetą. LG suteikia galimybę televizorių valdyti bevieliu ryšiu ir telefonu su „Android“ ar „iOS“ operacine sistema – tereikia įsidiegti nemokamą programėlę „LG TV Remote“, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų