REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dvigubą dublį pelnęs R. Javtokas: ir paskutines rungtynes reikia laimėti

Geriausias momentas – T. Klimavičiaus prasiveržimas

Įspūdingose Eurolygos devintojo turo B grupės rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ paskutinėmis sekundėmis išplėšė pergalę 65:63, o naudingiausias žalios ir baltos spalvos aprangą vilkinčių krepšininkų gretose buvo komandos vidurio puolėjas 33 metų Robertas Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno klubo aukštaūgis R. Javtokas per 22 minutes pelnė 11 taškų (5/8 dvitaškiai, 1/1 baudos), atkovojo 10 kamuolių, atliko du rezultatyvius perdavimus, blokavo du metimus ir surinko 20 naudingumo balų. Į aukštaūgio pelnytą dvigubą dublį dėmesį atkreipė ir Eurolygos apžvalgininkai.

REKLAMA

Tiesa, paskutinis kėlinys gerokai patampė sirgaliams nervus, kai žalgiriečiai per 10 minučių pelnė tik 3 taškus. Laimė, tiek pergalei užteko.

„Tai mūsų bėdos. Nepratę imtis iniciatyvos, visi galvoja, kad Justinas vienas ištrauks, todėl nustojome žaisti savo žaidimą. Tiesiog niekas nesiėmė iniciatyvos“, – apie ketvirtame kėlinyje pelnytus vos 3 taškus po ketvirtadienio rungtynių kalbėjo R. Javtokas.

Anot jo, turkų ekipa nėra šiuo metu itin pajėgi: „Namie žaidžiame, visuomet turime papildomą fanų palaikymą, tai duoda daug, gal tai ir lėmė pergalę.“

REKLAMA
REKLAMA

Prieš paskutinį mačą gruodžio 19 dieną išvykoje su Bambergo „Brose Baskets“ Sauliaus Štombergo auklėtinių situacija B grupėje daug geresnė – šansai prasibrauti į kitą Eurolygos etapą realūs. „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 4 pergales ir 5 pralaimėjimus ir rikiuojasi ketvirtoje B grupės vietoje. Tiek pat surinko ir „Efes Pilsen“ bei „Emporio Armani“, tačiau dėl geresnio taškų santykio šios ekipos rikiuojasi aukščiau.

„Reikia laimėti. Po pergalės visuomet kitos nuotaikos vyksti toliau. Mėginsime pamiršti, kas buvo šiandien, ir toliau dirbsime“, – vienas labiausiai patyrusių kauniečių žaidėjų R. Javtokas.

T. Klimavičiaus prasiveržimą Eurolygos apžvalgininkai išrinko geriausiu ketvirtadienio epizodu:

Rungtynių apžvalga:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų